Központi helyen, a Piac téren lévő hangulatos és színvonalas kávézó az autóbusz pályaudvar mögött, a Szent Gellért Hotel földszintjén. A kávézó az utca feőli bejáraton és a hotel lobby felől is megközelíthető (szállóvendégek esetén). A bejárat előtt több asztalos teraszt is kitelepítettek, de a hideg, nyirkos időjárás elől a vendégek többsége inkább a melegbe húzódott be.
Itt viszont már kevésnek bizonyult az asztalok száma, így a kávézót további asztalokkal bővítették meg a hotel lobby felé. A mosdó is a hotelrészlegben található. Semiramis névre hallgató kávézó Budapesten a Lurdy-ház emeletén is található, de nem tudom, csak véletlen névazonosságról van-e szó vagy esetleg közös tulajdonosi körhöz tartoznak-e. Közel 90 féle tea közül válogathatunk a világ minden teatermelő tájáról, zöld, fekete, fehér, gyümölcsös, vörös (Rooibos), mate, lapacho és chai teát is kínálnak. (800 - 2100 Ft). A szálas teákat elvitelre is megvásárolhatjuk. Kitűnő volt a Cortado (640 Ft). Volt még többféle ízesítésű forró csokoládé (890 Ft), kakaó, míg ételek terén panini szendvics (1190 Ft) és néhány féle sütemény. Nekem nagyon tetszett, jó volt itt szusszanni egy kicsit. A wifi is jól működött. Az egyik női WC-ben nem volt papír, megköszönték, hogy jeleztem. Egyébként ez volt a Kotyogó mellett a másik kávézó, amit a helyi ismerősök javasoltak, ajánlottak, ha finom kávét akarunk inni. Igazuk volt!
Akármikor megyek, mindig mosolyogva fogadnak. Kellemes, barátságos a hely, jó társasággal vidáman eltöltött perceket használunk ki egy finom, szépen elkészített kávé mellett. :)))) Télen, nyáron jó itt lenni, csábítóak a finom illatok, a felszolgálok kedvesek, mindig van egy kedves szavuk, imádom a "napi ajánlatukat ".
Egy baratnom ajanlotta a helyet meg nyaron, es az akkori nagyon pozitiv velemeny utan valasztottam most is egy csaladi osszejovetelre. Miutan tobb etelallergias es specialis dietara szorulo csaladtag volt a jelenlevok kozott, nagyon nagy orom volt latni mindenki elegedettseget, mert minden igenynek megfelelt.
Nagyon finom kavet ittunk, forro csokit es tobben megkostoltuk a szezonalis teakat amelyekrol szinten csak legekben lehet beszelni. Tobb kisgyermek is volt, akik szamara jatekok alltak rendelkezesre, igy a szulok gond nelkul tudtak beszelgetni. Az utcara valo kilepes nelkul at lehetett jutni a Szent Gellert Hotelbe, ahol egy baba-mama sarok all rendelkezesre a baba tisztaba tetelere es gond nelkuli megetetesere. Csak ajanlani tudom a helyet.
A Semiramis kávézó a Szent Gellért hotelhez tartozik, a jelek szerint, ennek megfelelően színvonalas, jó ízléssel berendezett hely. Kínálnak mindenféle különleges teát, bíztató süteményeket, de mivel épp egy negyed órával korábban ettem egy sütit, ezt ezúttal kihagytam, egy presszót kértem, ami rendben volt.
A kiszolgálás kedves, az árak barátságosnak mondhatók. Jó lenne ide visszatérni, kiülni a kellemes teraszra, megkóstolni egy izgalmas teát meg egy „félújhullámos” süteményt. Az osztályozás az összélményt díjazza, a kávénál ittam jobbat sok helyen.