A Szent Gellért hotel sörözője a város legjobbjai közé tartozik a műfajban. Akkor is, ha elég nehéz volt kiszedni a csaposból, hogy ki főzi a sört, de végül kibökte, hogy a Monyó brewery. Reméltem, hogy miután jelzem, hogy ismerem és tisztelem a főzdét, akkor megenyhül és mond két szót az együttműködésükről vagy bármiről.
Nem így történt. S hiába neveztem meg a főzde mögött álló két remek embert, Németh Antalt és Pein Ádámot egy szűkszavú igennel jutalmazta jólértesültségemet. No hát ez van, nem minden csapos szeret beszélgetni a vendéggel, pedig mivel egyedül voltam s vártam valakire, jól esett volna pár barátságos mondat. Persze nem ez a legfőbb jellemzője a helynek, hanem a remek dizájn, a barátságos árak, s a kitűnő sörök. Ezek közül a búzát választottam, IPA nem volt. Szerettem itt lenni, megyek még.