A székesfehérvári Árpád Fürdő 1905. decembere óta várja látogatóit. Az épületet Hübner Jenő tervezte, mely főként gyógyászati céllal épült meg. A fürdő híres látogatói között tudhatta Blaha Lujza színésznőt is. 1989-re azonban az épület állaga romlásnak indult, így bezárásra került és 20 évig elhagyatottan állt.
2005-ben magánkézbe került, melynek köszönhetően megkezdődött a rekonstrukció és 2010 májusában újranyitott a fürdő. A fürdőtér rendkívül látványos és ízléses: mozaikkal kirakott török ülőmedence, fényt sugárzó kupolabelső, oroszlánfejes patkómedence várja a fürdőzőket. A szaunavilágban található egy infrakabin, két finn szauna, egy gőzkabin illetve a szaunázás után kihagyhatatlan merülőmedence. Ezen kívül kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőt, jégzuhatagot, sószobát vagy lazíthatunk a szerájpihenőben. Érdemes felkeresni a tepidáriumot, ahol 35 °C- os padokon üldögélhetünk és élvezhetjük a fény és a csend relaxáló hatását.
Kihagyhatatlan 2017. december 28.a párjával járt itt
Mivel dobja fel az ember az unalmas ünnepeket ha nem egy jo kis fürdő élmennyel? Már tavasz óta nézegetem az oldalt ,tudtam h el kell ide jönni,és íme most jött el a remek alkalom. Dél környékén értünk a tőlünk 50 km re lévő városba ahol is a gps azonnal a címre vitt ,méghozza az épület mögötti murvás parkolóba.
Egy hátsó bejáraton jutottunk be a recepcióra ahol is 3 órás jegyet vettünk. Azonnal az öltöző kabinos részhez értünk és kezdődhetett a buli;)Nagyon impozáns az egész épület kívül belül is igényes ,mós stilusú . igazi török fürdős jelleg. Elöl is megcsodáltuk a főbejáratot távozaskor. Hát mint mondjak,pazar. Csodás burkolatok ,jó illatok(füstölő),sejtelmes fények,semmi gyerek zsivaly ,pont jókor mentünk ,mert délutánra azért már jóval többen lettek. . Imádom ha nincs tömeg ez fogott meg leginkább. Szaunák,jakuzzik,tepidárium ,masszázs minden van itt kérem:) eldöntöttük h máskor is ide fogunk jönni ,sehova máshova ha fürdeni és relaxálni akarunk. Árban megéri,nem lehúzós ,korrekt hely. Nagyon ajánlott,pároknak ,viselkedni tudóknak,fürdőkultúrát tiszteletben tartóknak. Külön köszönet hogy a fürdőmester is nagyon segítőkész volt ,látszott hogy mindenre ,mindenkire figyel.
Kihagyhatatlan 2016. október 6.a párjával járt itt
Az épület kívül-belül csodaszép, kedves, romantikus, zeg-zugos kis pihenőké és medenceterek. Vannak felöntések és végre itt is kezdünk eljutni oda, hogy tartanak textilmentes szeánszokat is. A személyzet kedves, segítőkész. A büfében nincs nagy választék, de azért inni-enni is lehet.
A belépő árak nem a legolcsóbbak, de a hét mindennapján van valamilyen kedvezmény, nyugdíjas nap, csajos nap, köztisztviselő-közalkalmazotti nap, diák nap, ezeken a napokon féláras a jegy azoknak, akik beletartoznak ebbe a kategóriába. így viszont már kifejezetten megéri a belépő ára.
Gyerek koromban még Édesanyámmal voltam először a fürdőben. Akkor még nem csak medencék,de kádas fürdési lehetőség is volt a kínálatban. Erre a hatvanas években még szükség volt. Később kamaszként is találkoztunk itt barátokkal. Vízmű gondozásában még szilveszteri bulit is rendeztek a leeresztett medencében.
Ma gyönyörű,megújult külsővel és igényes felújított belső térrel várja a vendégeket. Minden igényét kielégíti a törökös fürdőt kedvelőknek. Most nyugdíjasként látogatjuk. Igen kedvező áron.
Az árpád Fürdő Székesfehérvr történelmi belvárosában, a sétálóutcában található. Gyermekkoromban a 80-as években még városi uszodaként és tanuszodaként funkcionált, én is itt tanultam meg úszni. Akkoriban a város még nem is rendelkezett más, ennél modernebb uszodával, kivéve talán a honvédségi, s ennek következtében nem nyilvános uszodát.
Maga az épület megjelenése gyönyörű, elegáns, a kevés szecessziós stílusú fehérvári épület egyike, 1905 végén nyílt meg. A város környéki savas gyógyforrások biztosították a fürdő szénsavas gyógyvizét. A 2. világháború előtt a fürdőn kívül szálloda és kertmozi is volt itt. 1989-ig ig működött uszodaként, majd hosszú időre bezárt, ekkor folyamatosan romlott az állapota, én személy szerint nagyon drukkoltam és bizakodtam, hogy akad majd befektető, aki megmenti az épületet az enyészettől. A 2000-es évek elején végre gondos gazdája lett, teljes körű átalakítás és felújítás történt és 2010 óta végre ismét látogatható. Az uszoda központi része a törökfürdő, arab és török pezsgőfürdő, csobbanó és merülőmedencék mellett élménymedence (Piskóta) is kialakításra került. Aromaterápiás tepidárium, 3 finn szauna, gőz, infraszauna, sószoba is kényezteti a vendégeket. Külön díj mellett van masszázs. Nyáron a tetőn napozóterasz működik. A vizet nem klórral fertőtlenítik, hanem bőrkímélő, környezetbarát szerrel. Minden nap nyitva tartanak este 10-ig, bár reggel sajnos csak elég későn, 10-kor nyitnak. A belépő nem túl baráti, hétköznap 3600, hétvégén 4200 Ft, viszont csütörtökönként a hölgyeknek csak 2400 Ft a belépő. Ami még pozitív, a gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 8 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.