II. János Pál pápa szobrát két éve, körülbelül éppen ilyenkor, Szent József napja táján szentelték fel Szekszárdon. Egy diakónus ajándékaként került ide Lengyelországból, azt tényleg nem gondoltam volna, hogy a diakónusoknak vannak ilyen méretes elajándékozni való szobraik, de ezt olvastam erről. tehát csak ezt írhatom ide.
Egyébként Teréz anyával párhuzamosan áll a templom lépcsőjén, egyik oldalon az albán apáca, másik oldalon a lengyel szent. Egyébként nem tudom, hogy ez hogyan van, ha valakit itt a földön szentté avatnak, akkor az a Mennyországban ettől átül egy másik székre? Vagy semmi változás? De ezt soha nem fogom már megtudni. . .