Szent Orbán fából faragott szobrát a város déli részén, egy rendezett pincesor elején találhatjátok. A szobrot Törő György készítette, 2006. május 23-án avatták fel. Az avatáson Bíró László püspök áldotta meg Szent Orbán alakját.
A szekszárdi borvidék természeti adottságai, jellege és talán fejlődéstörténete alapján is, úgy tűnik, más módon várja a borturizmust, mint a többi történelmi borvidék. Itt inkább az egyes nagy borászatok építettek ki akár szálláshelyet is kínáló bor-gasztronómiai fogadóhelyeket.
A másutt oly nagyon népszerű pincesorokat itt csak egy helyen találtuk meg, azt is tulajdonképpen benn a városban, annak déli részén, az Istifán gödrében. Ez a II. világháború előttről ránk maradt pincesor az egyetlen olyan hely Szekszárdon, ahol pincéről-pincére járva lehet bort kóstolni. De hogy mikor, azt nem tudom, mert mi egy meleg nyári hétfő délelőttjén jártunk ott, amely nem igazán az ilyen programok ideje. Talán ha két pinceház volt nyitva. Viszont május 25. , vagyis Szent Orbán napja környékén az Istifángödre utcai pincesoron is megtartják a hagyományos Szent Orbán-napi borünnepet. Ilyenkor aztán meglocsolják borral Szent Orbánnak a pincesor bejáratánál álló faszobrát is. A borászok, kádárok, kocsmárosok védőszentjének Törő György fafaragó népi iparművész által elkészített szobrát a neki szentelt nap közelében, 2006-ban állították a gazdák adományaiból.