Kis erdei séta vasárnapi levezetésnek. Az úton meg kell állni, mókuska akadályozza a forgalmat. Mi kellő türelemmel megvárjuk, míg átugrik a biztonságos fák közé. Különlegesen tarka volt: fehéren virító hasa, fekete farkincája, sötét rozsdabarna teste. A barlang elég szűkösnek bizonyult, de egy kicsi denevér éppen az egyik oldaláról szó szerint a másikra fordult.
Hadd aludjon, bőven van abból a téli álomból még. Valahogy amolyan Petőfiesen: "kiülök a dombtetőre, s onnan nézek szerteszét". Elláttunk egészen messzire. Ez még nem az Óperenciás tengerig, csak a Hármashatár-hegyig meg vissza. A gellért-hegyi Szabadság szobor környékét éppen sütötte a nap-ablak, miközben vaskos-sötét felhők jöttek-mentek. A vízügyi gyakornokok tavaszi medertakarítást és kotrást tartottak a Kucsera-forrásnál. Már csak a tavasz hiányzik hozzá.