Jó 2014. szeptemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Máhr Attila étterme volt az első privát éttermek egyik a Kádár korban. Azóta ifj Máhr Attila vette át a helyet. A névválasztás kicsit furcsa, ilyen néven kínai éttermek szoktak működni. Mi három ízben is megfordultunk itt, tetszett a berendezés, a látványkonyha. Ettünk felsorolhatatlanul sok fogást a lazactól a libacombon át a palacsintáig. Mindig mást, s mindig többen voltunk, legalább hárman, de volt, hogy nyolcan. Így aztán kialakult egy hitelesnek mondható rátekintésünk a helyre. Az Aranysárkány a fősodorhoz tartozik, nem sokat kínlódnak a modern technológiákkal, tisztes házias konyhát visznek, mely a magyar gasztronómia fogásaira alapoz, de integrál nemzetközi klasszikusokat is. Volt úgy, hogy a tulajt jókedvében találtuk, akkor kellemesen elbeszélgettünk, volt, hogy erősen morózus kedvében volt. Az azért megmaradt, hogy képesek voltak elkérni öt évvel ezelőtt 1000 azaz ezer forintot egy liter szódára. Ettől a függetlenül az árak nem ijesztőek, ki lehet őket fizetni. Összességében nem rossz hely az Aranysárkány, egy látogatást mindenképpen megér.
Először fiatal koromban, (1984-ben) családommal jártunk náluk. Később ez rendszeressé vált, barátokkal szomszédokkal mentünk hozzájuk. Emlékszem, hogy imádtuk a hangulatot, az ételeket. Akkori kedvencem a rántott velőgombóc volt. Óriási szünet után idén januárban voltunk náluk, családdal....
Évek óta vágyakoztunk eljutni az Aranysárkány vendéglőbe.Sok éve sütünk főzünk a receptes könyveikből. Fantasztikus a szakácskönyv,minen recept tökéletesen sikerült itthon. Tegnap végre elmentünk és nagy nagy csalódás volt. Rendeltünk egy libamájat és egy báránykát. Először kihoztak valami...
Az Aranysárkány a nyolcvanas években is szentendrei kuriózum volt, osztrák és más külföldi turisták zarándokhelye. A második generáció által vezetett étterem gasztronómiai csodákat rejteget. Csodás, különleges ételek, családias hangulat. Ügyelnek arra, hogy még a hagyományos ételeket is...