Szentendrén a HÉV végállomáson, könnyen megtalálható, mindig forgalmas helyen nyitották meg a Lipóti Pékséget. Valószínűleg helyi kötöttségek és sajátosságok miatt mintegy kényszermegoldásként itt csak egy kis pavilont tudtak nyitni, a kiszolgálás az ablakokon keresztül történik, de úgymond "bemenni" nem tudunk a pékségbe.
Amikor érkeztem délelőtt, és amikor mentem vissza Budapest felé, akkor is jó pár vásárlójuk volt, mindez egy hétköznapon. A kínálat és az árak egységesek a Lipótiban. A szendvicseket frissen készítik, természetesen a Lipóti Pékség sütéséből. Az édes és sós péksütemények kínálata igen széles, és mindig kihoznak valamilyen újdonságot. Ezúttal a szilvával töltött teljes kiőrlésű táskát választottam (190 Ft). A porcukor szórást szívesen hanyagoltam volna róla, de legalább nem volt túl vastag rajta a porcukor réteg. Lerázni róla nem igazán sikerült, mert valószínűleg még a sütés után, melegen került rá és egy kicsit ráolvadt. A töltelék nagyon finom, intenzív szilvás, pici fahéjjal.