A fagylaltok királynője

Sissi Fagyizó SzentendreSissi Fagyizó Szentendre a térképen

Kiváló 2024. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. február 23.
A Sissi Fagyizó Szentendre déli részén található a Duna-korzó elején, a Postás strand és a teniszpályák mellett. Ez egy nyári teraszos, kiülős hely, ahová akár a strandolás, teniszezés, vagy a Bükkös-patak menti túrázás előtt/után be lehet ülni fagyizni egy jót. A közelben játszótér is van.
1989 óta készítenek Sissi-ék fagylaltot, egy családi vállalkozásról van szó, a központjuk Gödöllőn van. A fagylaltot dekára mérik, 105 Ft/ dkg. Ahogy írják, a Monarchia korát idéző prémium fagylaltokat készítenek, jelentsen ez bármit, minden esetre a sokféle íz között szerepel Rákóczi túrós, Dobos, Zserbó, Eszterházy, Fekete-erdő, Lúdláb, Sacher, szóval többféle olyan íz, amelyeket leginkább tortákként ismerhetünk. Vannak különleges, díjnyertes ízeik is, pl. a túrógombóc Balaton fagylaltja különdíjat nyert, vagy a balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal. Az én választásom a Mangó Lassi lett, mangós-joghurtos, indiai konyhát idéző kellemes ízvilág, valamint karibi karamellás dió, ez meg inkább kubai hangulatot adott, összesen 760 Ft-ot fizettem érte, szóval kicsivel több, mint 7 dkg lett. Szívesen kóstolnék még tőlük más ízeket is, és ezek után kíváncsi lettem a gödöllői központi "bázisra" is.
Hogy Erzsébet királyné, azaz Sisi (Sissi?) ismerte-e, szerette-e a fagylaltot, azt sajnos nem tudom, bár a folyamatos fogyókúrái mellett nem biztos, hogy pont fagylaltot evett volna.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Sissi Fagyizó Szentendre - Étel/italSissi Fagyizó Szentendre - Étel/italSissi Fagyizó Szentendre - BelsőSissi Fagyizó Szentendre - Étel/italSissi Fagyizó Szentendre - Külső képSissi Fagyizó Szentendre - Külső képSissi Fagyizó Szentendre - Belső
Bükkös Hotel & Spa Szentendre - Húsvét
Bükkös Hotel & Spa Szentendre