Amikor belépve megláttam, milyen gyönyörűen díszítettek a falak, úgy döntöttem, én inkább bent foglalok helyet. Ennek annyi a plusz "ára", hogy helyben fogyasztás esetén 15% szervizdíjat számítanak fel mindenre. A Szamos termékeit több éve ismerjük, rendszeres vásárlók vagyunk, a budapesti üzleteikben többször megfordultam, ennek tudható be, hogy sok ismerős sütemény, tortaszelet integetett a pultból, azonban a figyelmemet a Vanília Arabica nevű sütemény ragadta meg, amely egy nagyon könnyű, vaníliás - kávés, nem édes kerek süteményféleség. Ezt még sosem kóstoltam korábban, s azt kell mondjam, nagyon-nagyon finom volt, úgy érzem, ez volt számomra a tökéletes választás. A mosdó az emeleten található, továbbá itt van egy különterem is, amelyből szép kilátás nyílik a főutcára; ez azonban ottjártamkor nem volt nyitva, csak benéztem az üvegajtón keresztül. Az idősebb kiszolgáló hölgy nagyon szívélyes, tájékozott, vérbeli profi volt, de a fiatal hölgyek (talán tanulók vagy nyári munkások? ? ) is kedvesek voltak. Egy süti egy üdítővel és felszolgálási díjjal 1. 000 Ft-ba került, olcsónak éppen nem mondanám, de szerintem reális. Egy apró észrevétel, a számla félreérthető, mert nem "szervizdíj" vagy felszolgálási díj szerepel rajta, hanem felár. A másik asztalnál ülők sem értették, hogy miről van szó, azt hitték, téves tételek kerültek felszámításra. A süteményes pult melletti falon olvasható egy rövid írás az alapító Szamos Mátyásról és családjáról. A kerek asztalok körül biedermeier stílusú csíkos székek vannak, a falakon nagyon élénk színű madár és virágmintás mozaikok (mázas porcelán hatású) és tükrök. Elegáns, vendégmarasztaló hely.