2015. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. július 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor reggel elindultam Szentendre főutcáján sétálva, még csak a nyitás előtt készülődtek a szombati turista-áradatra, amikor viszont pár órával később visszafelé jöttem, már folyamatosan érkeztek a vendégek, de a meleg időre tekintettel, leginkább fagylaltot vettek, és a többség - aki nem elvitelre vásárolt - az üzlet előtti teraszon foglalt helyet. Amikor belépve megláttam, milyen gyönyörűen díszítettek a falak, úgy döntöttem, én inkább bent foglalok helyet. Ennek annyi a plusz "ára", hogy helyben fogyasztás esetén 15% szervizdíjat számítanak fel mindenre.
A Szamos termékeit több éve ismerjük, rendszeres vásárlók vagyunk, a budapesti üzleteikben többször megfordultam, ennek tudható be, hogy sok ismerős sütemény, tortaszelet integetett a pultból, azonban a figyelmemet a Vanília Arabica nevű sütemény ragadta meg, amely egy nagyon könnyű, vaníliás - kávés, nem édes kerek süteményféleség. Ezt még sosem kóstoltam korábban, s azt kell mondjam, nagyon-nagyon finom volt, úgy érzem, ez volt számomra a tökéletes választás.
A mosdó az emeleten található, továbbá itt van egy különterem is, amelyből szép kilátás nyílik a főutcára; ez azonban ottjártamkor nem volt nyitva, csak benéztem az üvegajtón keresztül.
Az idősebb kiszolgáló hölgy nagyon szívélyes, tájékozott, vérbeli profi volt, de a fiatal hölgyek (talán tanulók vagy nyári munkások??) is kedvesek voltak.
Egy süti egy üdítővel és felszolgálási díjjal 1.000 Ft-ba került, olcsónak éppen nem mondanám, de szerintem reális.
Egy apró észrevétel, a számla félreérthető, mert nem "szervizdíj" vagy felszolgálási díj szerepel rajta, hanem felár. A másik asztalnál ülők sem értették, hogy miről van szó, azt hitték, téves tételek kerültek felszámításra.
A süteményes pult melletti falon olvasható egy rövid írás az alapító Szamos Mátyásról és családjáról. A kerek asztalok körül biedermeier stílusú csíkos székek vannak, a falakon nagyon élénk színű madár és virágmintás mozaikok (mázas porcelán hatású) és tükrök.
Elegáns, vendégmarasztaló hely.
Még több kép (15 db)
Múzeum Cukrászda további értékelései
2020.10.07egyedül
![]()
A Múzeum cukrászda Szentendre egyik biztos pontja, s egyben a legnépszerűbb helyek egyike. Sietős volt a dolgom, így csak egy sütit csomagoltattam be, egy Szilvagombóctortát, ami Országtorta volt valamelyik évben. Gondoltam nem árt feleleveníteni az emlékeket, ha minden igaz egy ízben kóstoltam...
2017.03.04családjával
![]()
Szentendrei körutam itt folytattam. Forgalma elképesztő a helynek. Egyszerű szamos sütiket lehet itt kapni. Én marcipános szivet vettem ami finom. Elvitel esetén 10% kedvezmény van. Igy inkább arra érdemes vásárolni. A hangulat és a környezet nagyon kellemes.
2016.08.12a párjával
![]()
Mint mindig idegen városban, cukrászdát is tesztelünk, most teljesen elvarázsolva a múzeumban látottaktól - a Parlament marcipánból! - ide térünk be. A berendezés csodálatos, a termékek sütemények bemutatása is. A hely a főtér előtt, párhuzamosan van a Duna korzóval. Csak gyalog lehet...
Bükkös Hotel & Spa Szentendre
31.880 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel