Így is ismerheted:Blagovestenszka görögkeleti templom
1 értékelés
A Blagovestenszka görögkeleti templomot 1752-ben építették Mayerhoffer András tervei alapján. A barokk és rokokó stílusban épült templomot 1754. október 15-én szentelte fel Dioniszilje Novákovics budai püspök.
Kihagyhatatlan 2023. szeptember 16.gyerekekkel járt itt
Monumentális szerb görögkeleti ortodox templom, amely Szentendre Főterén található. Kívülről nagyon nehéz volt értelmezhető fotót készíteni, mivel konkrétan nem fért bele az objektívbe, a tér méretei miatt viszont hátrébb állni nem lehet, körbe van építve az egész. Mondjuk nem csúnya házakkal. A templom nevének jelentése Angyali Üdvözlet.
A templom védőszentje Gyümölcsoltó Boldogasszony. A templomot 1752-1754 között építették barokk és rokokó stílusban. A berendezése ennek is csodálatos szép. Mostanában a Görög utca felüli oldalbejáraton lehet bejutni, de eredetileg nem ez volt a főbejárat. A templomban az 1920-as évektől nem tartanak istentiszteleteket, kvázi múzeumként funkcionál azóta. A templom melletti épületben kapott helyet az Egyházi Múzeum, ha már itt voltunk, azt is megnéztük. A lényeg a képeken látható, a szerbek már jelentősen megfogyatkoztak, de szerencsére a templomok a berendezésekkel együtt fennmaradtak az utókor számára.