Jókat írtak róla, így ide tértünk be Pünkösd hétfőn. Kívülről jelentéktelen épület és nagy udvar fogadott minket. Egy kedves pincérnő amint meglátott minket rögtön hellyel kínált és hozta az étlapot. Az italokat hamar kaptuk, de a többi is mind gyors volt, pedig jöttek vendégek sőt, állandóan jöttek a kiszállítók is.
Húslevest ettünk, eperkrémlevest, óriási bécsi szeletet krumplipürével és uborka salátával és Pulled duck salátát. Mind finom volt, így elégedetten távoztunk, de máskor is jövünk!
A híres borvidékünk kapujában, Szerencsen, nem találtam egy jó kis éttermet, ahova be lehet ülni, és nem horribilis összegért kapok egy normál ebédet, jóízűt. Már a harmadik helyre botorkáltunk be hűvös, esős időben, és habár a külső, fedett helységben adtuk le a rendelést, a hideg bezavart minket a belsőbe.
Nem nézték jó szemmel A felszolgált ételek elég jók voltak, habár a meleg ételek már kicsit hidegek talán a kinti idő miatt. A levesem közepes volt (melegebben jobb lett volna), a salátám egész jó. Viszont a hangulat is fagyos volt, fogyasztás után igyekeztünk is kifelé. Ahogy észrevettem, a látogatottsága azért elég jó volt ha nincs jobb, végül is ez is megfelelhet egy hétköznapi gyors ebédhez.
Vasárnapi hazafele úton örömmel láttuk meg, hogy végre tudunk valahol a környéken ebédelni. Az utcakép, a berendezés kellemes benyomást keltett. Belső nagyságához képest kevesen voltak, a mi termünkben csak egy, gyerekekkel együtt 8 fős társaság, a másikban is 6 fő. Az italrendeléshez időben kijött és kiszolgált a pincérnő, hozta az étlapot is.
A rendelésért azonban már külön kellett szólni, mert hosszú ideig nem jött vissza. Majd több mint fél óra múlva sem hozta a levest sem, megint szólni kellett. Miután kérdésre jelezte, hogy tovább kell várni a 2. fogásra is (tészta és palacsinta), arról lemondtunk. Ekkor jött a pincér (szakács? ), aki nekünk támadt, hogy ez nem gyorsétterem és nem mondhatjuk vissza. Már az étel (leves)sem ízlett , de főleg a szörnyű kiszolgálás és hangnem miatt nem ajánlom senkinek.
Nagyon jó helyen, a fő utcán található. Étterem és pizzéria egyben. Az ételeik finomak, a pizzáik is az én ízlésemnek megfelelő vékony tésztával készülnek, kemencében sütöttek. Nem rosszak az alapanyagaik. Napi menüjük is van ami szerintem a legjobb a városban.
A házhoz szállítás azonban hagy kifogásolnivalót, elvileg 12 és 13 óra közötti időben ígérik de legtöbbször késnek, mindegy mikor történik a rendelés. Ha ebéd időben étlapról történik rendelés az is ugyanilyen nehézkes. Az ételeikről azonban semmi rosszat nem tudok mondani. Jók az adagok és a csomagolásuk is.
Egy jó extra nélküli átlagos hely ez, de van saját parkoló az udvarban! Van wifi, a WC nemcsak tiszta hanem tisztaság illatú is! Mivel hátulról (parkoló felől) jöttem egész véletlenül a konyhába részbe nyitottam be, és meglepődtünk mindannyian, viszont mindenkin tiszta ruha volt!
Sajnos az időm rövidsége miatt csak menüt (reform menü) rendeltem, de az bőséges jó ízű! Akartam enni valami desszertet az étlapról, de az a hasamban lévő hely hiánya miatt elmaradt! A pincérnő aki kiszolgált mosolygós segítőkész volt! Véleményem szerint a közeljövőben többször el fogok ide látogatni és majd írok egy összefoglaló véleményt a helyről!
Nőnapi ajándékként a család férfitagjai hívtak meg minket ebbe a hangulatos, fiatalos étterembe. Alig tudtunk választani az étlapról, annyi finomsággal kecsegtetett. Végül egy kétszemélyes tál és a gyerekeknek a pizzák mellett döntöttünk. Akkorák voltak az adagok, hogy csak összefogással sikerült bekebeleznünk az ételeket, és még csomagoltak is nekünk a maradékból. Máskor is szívesen elmegyünk ebbe az étterembe.
Egy kiadós bortúra első állomása volt a szerencsi Rákóczi 27 nevű pizzéria, ahol végül csak reggelizni tudtunk, bár szívesen választottunk volna a déli étlapról. A szokásos szabványokat (ham and eggs, rántotta, bundáskenyér) korrektül elkészítették.
Épp egy tanuló kislány volt szolgálatban, akinek nagyon nem tetszett a státusza, vele igen nehéz volt a kommunikáció, nem tudtuk eldönteni, hogy dacból szabotál vagy értetlen alapjáraton. Szerencsére akadt egy rutinos segítsége, akivel egyeztetni tudtuk igényeinket. Italválassték tekintetében Tokaj kapujában lenne mit javítani a helyen. Összességében nem lenne rossz egy kis egyéniséget vinni bele, adni valamit, amit máshol nem. No de miért is a Rákóczi 27 címére morgolódjunk, ez sem sokkal rosszabb vagy jobb, mint a tízezer másik átlagos magyar vendéglő.