Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs

Szerencsi Rákóczi-vár SzerencsSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs
Szerencsi Rákóczi-vár SzerencsSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs
28 fotó

Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs bemutatkozása

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára a 16. század végén kialakított szerencsi épület, melynek története elválaszthatatlan a város múltjától. 1565-ben a sokkal erősebb Tokaj várának sikeres bevétele után Schwendi császári generális zsoldosaival Szerencs ellen vonult fel, melynek hírére az őrség elmenekült.

2 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Angyal Fogadó Rátka - All Inclusive Tokaj Hegyaljai Disznótoros Hétvégék
Alfa Hotel Miskolctapolca - Bombaáras ajánlat
Alfa Hotel Miskolctapolca
54.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval

Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 833 városban járt márFelfedező - 2604 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 51289 feltöltött kép
Érdekes 2024. május 23.egyedül járt itt
Meggyőződésem, hogy a sárospataki Rákóczi várat szinte mindenki ismeri, a szerencsit meg alig-alig. Pedig sok Rákóczi vár volt, és ez csak kettő közülük. Későn épült, hadászati jelentősége nem volt túl nagy, mondjuk, hogy akkor ez itt inkább egy amolyan díszvár.
Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső képSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Külső kép
Még több kép (12 db) >>
Smaragd fokozatú értékelőOrszágjáró - 84 városban járt márFelfedező - 108 helyen első értékelőNépszerű író - 25 hasznos szavazat4 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2112 feltöltött kép
Érdekes 2024. január 25.a párjával járt itt
Tavaly októberi Tokaj-vidéki túránk napjait jobbára szép vénasszonyok nyara időben tölthettük, de amint az lenni szokott, egyszer csak megjött az őszi eső, hideg széllel kísérve. Mit lehet ilyenkor csinálni? Logikusan keresni kell egy elég nagy múzeumot, odamenekülni a rossz idő elől, és így mégis hasznosan tölteni az időt.
Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Egyéb
Még több kép (9 db) >>