Tudtam, hogy van itt egy Szent István szobor, meg is akartam nézni, de azért csak ténferegtem a parkban, ahol a mérföldkő van, meg a 48-as emlékmű, de Szent István egy darab se. Megkérdeztem egy idős házaspárt, jó az emberekkel néha szóba állni mindenhol, mert érdekesek, a nő nem tudta, de a férfi nagyon pontosan elmagyarázta, hogy mennem kell a gyógyszertárhoz meg az orvosi rendelőhöz és ott van.
1-200 méter. Így lett meg. Szent Istvánnak most szezonja van, voltak éppen a nevéhez fűződő ünnepségek, ezért aztán friss koszorúk is kerültek a lábaihoz, pedig nem most halt meg. Viszont ez egy nem hagyományos Szent István, nem a macsó ősbölény, hanem egy teljesen európai arc. Ezzel a fejjel akár a római császárok között is helyet kaphatott volna.