Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda étterme Szigetmonostor bemutatkozása
A Rosinante étterme az utóbbi időkben nemcsak egy újító és lelkes fiatal mesterszakács alkotóműhelye, hanem kiemelkedően színvonalas, a teljes feltöltődést is garantáló gasztronómiai bázissá is vált egyben. A Rosinante egy családi vállalkozás, Budapesttől nem messze, a Szentendrei-szigeten, a szigetmonostori erdő közepén.
Egész évben a szezon és a gasztronómiai trendek változását szem előtt tartó, folyamatos kulináris programokkal bűvölik el a vendégeket. Saját előállítású kézműves termékeket kínálnak, törekszenek a közeli bio gazdaságokból, őstermelőktől beszerezni az alapanyagokat, főzőiskolát üzemeltetnek és több vidéki éttermet is összefogó mozgalmukkal az igényes és "stílusos" vendéglátást képviselik. Rendezvényeikkel az egész országot megmozgatják, főzőtanfolyamaikat a legnevesebbek között tartják számon.
A DiningCity Étteremhét keretében sikerült eljutni ide. Szigetmonostor település határán túl, a Szentendrei-sziget falutól legtávolabbi csücskén található romantikus étterem. Esküvők, bensőséges családi ünnepségek tökéletes helyszíne. Az udvart két oldalról a szálloda szárny veszi körül.
Az étterem tágas, levegős, napfényes, romantikus díszbe öltöztetett hétköznapokon is, igazán ünnepi hangulatot varázsolva. A személyzet nagyon udvarias. A tulajdonos minden vendég asztalához odajön és kedvesen érdeklődik, illetve megköszöni, hogy náluk jártunk. A 3 fogásos menü fix áron 3300 Ft-ba került, ami kétségtelenül jutányos ár volt ezért a pompás ebédért. A szűkített menün 2 leves, 2 előétel, 4 főétel és 3 desszert közül lehetett választani. A "programon kívüli" üdvözlő falat padlizsánkrémes bruschetta volt. Előétel: konyakos kacsamáj pástétom lilahagyma lekvárral és sült diós kaláccsal. Különleges ízű volt a pástétom, állagra is optimális. A kalács gyorsan kihűlt, de hidegen sem keményedett meg. Következett a balatoni süllőfilé jalapeno salsával és póréhagyma tempurával. Japán stílusú, kiválóan elkészített, izgalmas főétel. A választható desszertek közül a mascarponés citromfüves eper mousse-t választottam, fehércsokival és fügés juharsziruppal. Itt olyan ételeket készítettek, amelyekkel nem találkozik minden étteremben az ember. A tálalás is tetszetős, elegáns volt. A zárásnak is megadják a módját: minden hölgyvendéget megajándékoznak egy szál rózsával és minden vendéget egy szelet csokoládéval. A 3 dl-es limonádé 300 Ft, az italárak sincsenek elszállva. Kötelező szervizdíj nincs. Szívesen visszatérnék ide később a családdal, gyerekbarát hely.
Régóta tervben volt az étterem és hát megérte ide elmenni . . . . . . . kellemes környezet kedves kiszolgálás és kimondottan remek ételek rendkívül elfogadható áron. . . 12 voltunk ételek rendben egyszerre érkeztek melegen pontosan ételek szépek jó ízűek fizetésnél mindenki kapott csokit a lányok pedig rozsát :-) ja és a hely egy igazi nyugalom szigete kimondottan "fáj" a csend annyira nagy a nyugalom ! ! ! ! ! !
Az egyik kedvenc helyünk. Szentendrével egy magasságban van a szigeten, kár, hogy kicsit körülményes autóval megközelíteni (a "pesti oldalról" Dunakeszinél lehet átmenni komppal, ami sokba kerül, a "budai oldalon" fel kell menni messze Szentendrén túl a hídig, majd onnan ugyanannyit vissza Szigetmonostorig), szerintem nagyságrendekkel megnőne a forgalma, ha pl.
Szentendrénél vagy Dunakeszinél is lenne egy híd a szigetre, de ez persze csak álom. Az étteremről csak jót mondhatok, mindig kedvesen fogadnak, a kiszolgálás is kedves, figyelmes. Az ételek is mindig kitűnőek, kifinomultak, ötletesek itt még soha nem csalódtunk semmiben. Nem túlzás az étterem elnevezésében a stílusos, véleményem szerint benne vannak az ország 10 legjobb vidéki étterme között, kár, hogy erről kevesen tudnak, a sajtója messze elmarad néhány "sajtókedvence" étterem mögött, pedig nem rosszabb egyiknél sem. Lehet, hogy egy kicsit nagyobb gasztromarketing kellene az étteremnek, mi is egészen véletlenül szereztünk tudomást róla, egy céges rendezvény kapcsán. Ha ez nincs, nem valószínű, hogy felfedezzük. Ide átutazók nem fognak betérni (az autóútnak az étteremnél vége is van), csak aki kifejezetten ide jön, esetleg véletlenül arra járó turisták, bicajosok.
Már nem is tudnám megmondani hányszor voltunk a Rosinantéban, pedig a Duna másik oldaláról járunk. De megéri! Több mint 1 óra kocsival, de ha oda megyünk, a gyerekek is mindig lelkendezve jönnek. Hogy miért? Mert amikor belépünk, MINDIG mosolyogva fogadnak. Mert a pincér azonnal jön, még sosem vártunk rá.
Mert mindig kapunk a Séftől üdvözlő fogást. Mert Gál Zsolt Séf szezonális duo leveséért a világ végére is elmennénk. Mert minden friss és házi. Mert vasárnaponként a gyerekekkel profi animátorok foglalkoznak. Mert jó időben ebéd után nyugágyakban nagy párnák közt lehet pihenni a medence partján. Mert zenélő dobozban hozzák a számlát, És mert mellé MINDIG. . . . . Na de a poént nem lövöm le! Járjon mindenki utána. :)
A Rosinante főztjét már volt alkalmunk kóstolni az elmúlt évek SVÉT-jein, s elnyerte tetszésünket már akkor. Viszont csak most volt szerencsénk tiszteletünket tenni. Nos, a környezet, ami fogadott nagyom szívélyes, közvetlen, meleg, és vidám. Fontos kiemelnem, hogy vidám – nagyon jó érzés itt beülni egy ebédre.
Ezt erősíti a személyzet viselkedése is. Az ebéd természetesen a korábbi tapasztalatnak megfelelően finom volt. Minden fogás tartalmazott valami ötletet – egy-egy ízpárosítást, alapanyagot, stb. , ami izgalmassá tette. A többiek már írtak a vendéglátás apró kis kedvességeiről, amiről nekünk fogalmunk sem volt, így igazán nagyon jól estek. Fel kell hívnom a figyelmet az árakra. Ilyen színvonalú ételek ezen az áron igazán barátinak mondhatók. Aki járt már színvonalas éttermekben, tudja, s értékeli ezt. Ne higgy annak, aki mást mond! Tervezzük a hosszabb visszatérést, s ezt ajánlom másoknak is.
Október19-én, az "Étteremhét" keretében ismét ellátogattunk a Rosinante Fogadóba. A vendéglátás ismét kiváló volt. Kedves, készséges hostess, pincérek, felszolgálók. Az ebéd nagyon finom volt. Külön kiemelném, hogy családbarát, sőt bababarát ez az étterem. Mi 10 hónapos unokámmal érkeztünk.
készségesen melegítették a bébiételt, a pelenkázáshoz is biztosítottak helyet. Nem véletlen, hogy majdnem minden család kisgyerekkel érkezett. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodás, kellemes helyet. Remélem, hogy tavasszal ismét visszatérünk. Az ebéd végén minden hölgy kapott a pincértől 1 szál fehér rózsát. De nem akármilyet. Ma, szerdán még mindig ugyanolyan szép, mint vasárnap volt. A számlát egy szép kis fadobozban hozták. Amikor kinyitottuk, a doboz zenélt. A számla mellett 3 db finom csokoládé is volt. Jólesett ez a figyelmesség. Ezt is feltétlen le kellett írnom. Kolofon
Nagyon szép,család barát vendéglő,ódon hangulatú patinája a régmúltat idézi a vendégekben. Mind ezt felül múlja,a házias szíves vendéglátás,finom ételek,kalandos túrázási lehetőségek. A vendégek szórakoztatására különböző kreatív programokat eszelnek ki mint pl:finománia,mikulás járás stb. . . A 2. év fordulónkat töltöttük itt! Nagyon jól éreztük magunkat!
Nyár folymán kerékpározás közben álltunk itt meg, mert megszomjaztunk. Hirtelen gondolkodóba estünk, hogy hát egy ilyen elegáns helyre illik-e egyáltalában bicajos szerelésbe bemenni,mert még kinéznek bennünket.
Hát nagyon kedvesen fogadtak bennünket, mondták, hogy náluk ez természetes nem mi vagyunk az első kerékpáros vendégek, rengeteg külföldi, akik bicajjal túráznak, is beugrik egy ebédre vagy akár italra is majd mennek tovább kerékpárral a szigeten. Végül mi is az ital mellett úgy döntöttünk bekepunk valamit, habár még nem is voltunk nagyon éhesek, de a többi asztalnál nagyon gusztusos ételeket láttunk. Végül én a gyerekek egyik kedvence mellett (na nekem is az még a mai napig is) sajtos tejfeles tésztát ettem a párom pedig halrudacskákat. Nagyon finom volt, most nyáron is elmegyünk majd.
A helyre barátaink vittek el minket, egy Szentendrei kirándulás alkalmával. Elmondásuk, mely szerint ilyen finom ételeket még nem ettünk, beigazolódott! A hely külsőleg, az út mentéről nézve nem hívogat, nem látványos és nem hivalkodó. Ám belülről különböző helyiségek különböző stílusban vártak minket.
Romantikus, habos-babos, egyszerűbb és kerti részekre van tagolva az étterem. Mi egy kerti asztalhoz ültünk le, ami csodálatosan volt megterítve. A nap sütött az ég kék volt, és ami a kerthelyiségben a szemünk elé tárult. . . Maga volt a gyönyörűség. Árnyas ligetek, hinták, baldachinos franciaágyak és játszótér a gyerekeknek. Medence felnőtteknek és nem felnőtteknek, tűzrakóhely, kerékpárok álltak rendelkezésünkre. Az ételek vidéki pénztárcának elég drágák (6 felnőtt és 2 gyermek esetén 24. 000 Ft volt a végösszege a számlánknak). A pincér talpig úriember és tájékozottsága kitűnő volt mind az italok, mind az ételek szempontjából. Különleges ételeket találunk az étlapon, semmilyen szokványos, otthon is elkészíthető ételt ne várjunk a helytől. Az íze viszont mennyei mindnek! ! ! ! Ez az a hely volt, ahonnan senki nem akart hazamenni a társaságunkból. Szívünk szerint másnapig maradtunk volna, mert a ligetes részben, a csodálatos napsütésben, az ágyakban pihenve hihetetlenül jól éreztük magunkat. A gyerekek játszottak, le voltak foglalva és hagyták pihenni a családot! Ilyen típusú étteremmel életem során még nem találkoztam. Viszont beleszerettem. . . Egy életre a kedvencem marad és bármikor járok arra legközelebb, mindenképpen ismét be fogok menni. MINDENKINEK MAXIMÁLISAN MEREM AJÁNLANI! ! !