Villa Kabala Gastro Bistro Szigliget bemutatkozása
A Balaton egyik új, üde színfoltjaként gyönyörű környezetben, állandóan megújuló, alapanyag központú és természetközeli konyhával ebédidőben 2 vagy 4 fogásos menüvel, vacsora időben pedig 3, illetve 6 fogásos degusztációs menüvel vár minket a Villa Kabala.
Arról nem is beszélve, hogy Szigliget magával ragadó környezete, a Balaton gyönyörű panorámája még tökéletesebb választássá teszi az éttermet!
A beltér meghitt, otthonos, rusztikus. Patinás bútorzat, boros üvegekben száraz virágok, a falon fekete-fehér badacsonyi tájkép. A teraszról a kilátás lélegzetelállító. A fogadófalat egy egész kompozíció: helyben sült, ropogós héjú, jól sikerült bagett, snidlinges hagymás körözöttel, selymes tapenaddal, szarvasgombás vajkrémmel.
Ezek után érkezik még egy séfüdvözlet, wakame, kim chi, quinoa és gravlax egyetlen falatban. Ízszimfónia. A zellerkrémlevest a szépen elrendezett zellerchips, zöld dió, fermentált zellerszár és szárított, reszelt marhaszív betétre a vendég előtt öntik, az összélmény remek. A Shiso, berkenye és kacsamáj előétel ízletes, érdekes ötlet a távolkeleti fűszernövényt e ritkán használt magyar bogyós gyümölccsel és májjal társítani. A hízott kacsamáj textúrája, íze kifogástalan, nekem hiányzott egy krémes, mártásszerű elem a tányérról. A Csoki, cassis, mogyoró nevet viselő desszert fehér- és keserűcsoki mousse-t, mogyorókrémet, hibátlan feketeribizlifagylaltot és erdei gyümölcsöket integrált virtuóz tálalásban. Kulináris katarzis. A kiszolgálás kifogástalan. Mindenki kedves, mosolyog, s ami nem utolsó szempont, szakmailag is felkészült. A borválasztékot Kreinbacher birtok pezsgője mellett a tulajdonos édesapjának, Fölföldi Bélának mintegy húsz bora képezi, melyeket kettő kivételével decire is kimérnek. A borok mellett saját pálinkát, almalevet, búzasört és tonicot is kínálnak.