Érdekes
2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
A neten hívják ezt sok mindennek, vártörténeti kiállításnak, várgalériának, korok fegyvereinek, de a lényeg, azt hiszem, hogy ugyanarról a helyről van szó. Volt is nagy örömködés, amikor kiderült, hogy egykori kedves kolléganőm Budapestről a személyzet itt. Kaptunk is azonnal plusz információkat, filmvetítést, mindent, kicsit élőbbé vált a rideg kiállítótér. Amúgy a film a vártörténet, az emeleten, azaz a tetőtérben a fegyverek meg leginkább íjak és nyilak, de hiába, a magyar valami pusztai nomád nyilas nép, hát ezért is. Az íj, mint fegyver végigkíséri a történelmünket az ókortól napjainkig. Minden földrészen előfordul, bár azt hiszem, Ausztráliában nem ezt használták, inkább a bumerángot. De az íj is, meg a nyíl is természetesen koronként és vidékenként változik, fejlődik. Erről szól - többek között - ez a kiállítás is, ami az ismertetők szerint egyedülállóan gazdag gyűjtemény.
Fényképek (21)
Még több kép (11 db)
Fegyver kiállítás további értékelései
2023.08.18gyerekekkel
Időpazarlás
Nem volt nyitva, pedig fő szezonban voltunk ott. Se egy tábla, hogy ebéd idő lenne. Az interneten és egy közeli táblán 9-17ig lett volna nyitva. Mi augusztus 18-án, pénteken 13.00kor voltunk ott.
Szent György-hegy Residence Hegymagas
858.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől ellátás nélkül