A szigligeti vár a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. A többi magyarországi várral ellentétben megőrizte függetlenségét 150 éven keresztül. A Habsburgok végül robbantásokkal elpuszíttották a vár nagy részét, azonban mára már felújítva várja a látogatókat. Nyaranként koncerteknek ad helyet.
Kihagyhatatlan 2016. augusztus 22.gyerekekkel járt itt
A környéken voltunk nyaralni a családdal, és persze kihagyhatatlan célpontként tartottuk nyilván a Szigligeti várat. Nem csalódtunk! Az idei nyáron nem volt olyan nap, hogy heves vihar ne tombolt volna a Balaton térségében, és persze egy ilyenen volt alkalmunk nekünk is ellátogatni a várba. Kb.
15 perc tartózkodás után hallottuk az első dörgéseket, így szaporára fogtuk a bejárást. Pár fotót azért a csodás panorámáról is kellett készíteni. Még így kapkodva is azt kell mondanom kihagyhatatlan élmény volt a vár, biztos fogunk alkalmat keríteni arra, hogy visszatérjünk egy nyugodtabb látogatásra is. A vár lábánál lévő kávézóról pedig olvassátok el az oldalon írt értékeléseket, az is kihagyhatatlan! :)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 10 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.