A Szikla-forrás a Szalajka-völgy egyik jelképe, ritka természeti jelenség nemcsak a Bükki Nemzeti Parkban, hanem egész Magyarországot tekintve. A Bükk hegység egyik legnagyobb vízhozamú karsztforrása. A Szalajka-völgy egyik legfontosabb geológiai kincse a Fátyol-vízeséstől nem messze helyezkedik el.
Kihagyhatatlan 2021. december 23.a párjával járt itt
A séta során a Szalajka völgyében számos meglepően szép látvány fogad bennünket, de ez a Szikla-forrás külön emlékezetes. Már majdnem a Fátyol-vízesésnél járhat a vándor, csak pár méterre attól, és akkor egy medence szélesedik ki az út mellett, és abba folyik ez a különleges forrás.
Sokat nem lehet róla mesélni, talán a vizek női nemiszerve, az jutott róla eszembe, de el kell ácsorogni ott egy darabig, hogy biztosan emlékezz rá.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 12 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.