A Lourdes-i barlangot a Szent Kristóf kápolna mellett találhatjátok meg. A Novák Lajos, helyi vállalkozó által épített és a községnek adományozott Lourdes-i barlangot 2023. júniusában szentelték fel.
Szirákon a Szent Kristóf kápolna és Lourdes-i barlang egymás mellé került, mintegy konkurens látványosságai egymásnak, de azért rokon is annyiban, hogy mindkét jelenség Biblián kívüli utólagos csatolmány. De mivel nagy rajongója vagyok a jelenés-műfajnak, örömmel vettem a látnivalókat, ez a barlang szépen gondozott, frissen van rendbehozva, üde színfolt a település közepén.
Semmi templomkert, csak ki oda a közútra. . . aztán nem elmenni mellette, megnézni! Mária éppen arra tanítja az ártatlan francia leányt, hogy hogyan lehet a szőrmók, durva férfiemberek nélkül is szaporodni, a romlatlan lányka meg meg is fogadja ezt.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.