4. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Tetves-forrás Szögliget bemutatkozása
A Tetves-forrás a Szalamandra háztól induló úton található.
Ronda egy neve van, igaz? De ez ne zavarjon, ettől még a vize tiszta, iható. Az egyik lehetséges eredete a nevének, hogy valaha mindenki megfordult itt, dúsgazdagtól a koldusszegényig, aztán állítólag volt, hogy a fűben pihenve egyik a tetvét a másikra hagyományozta.
Hogy mi igaz ebből, mi nem, fedje az idő, de még más legendája is van a kútnak, a várúr szépséges leánya itt romantikázott egykor a falusi parasztlegénnyel, na, aztán lett is ebből hadd el hadd! A lényeg, hogy a Szalamandra ház közelében van, ha nem is mész fel a várhoz, vagy nem is járod körbe a tanösvényt, a forrásig akkor is érdemes elsétálni, közel van, finom a vize és kis pihenőhely is ki van alakítva körülötte.