Két év után ismét "vendégségben" voltunk Kátya és András kicsiny birodalmában. Már a fogadtatás elbűvölő volt, orosz szokás szerint kenyérrel, sóval és vodkával kínálták a belépő vendéget. Na zdarovje! Háziasszonyunk, Kátya segítségünkre volt az ételek, házigazdánk András pedig az italok kiválasztásában.
Levest most rasszolnyik és a klasszikus borscs leves közül választhattuk, a rasszolnyik telitalálat volt. Fűszeres, ízes, pikánsan savanykás, ahogy kell. Piroggal és fekete orosz kenyérrel kínálták. A pelmenyi most is finom, autentikus volt, ahogy korábban is! A zakuszkát (ha magyarosan mondom, előétel, de az orosz konyhában ennél sokkal nagyobb a jelentősége) kihagytuk, hiszen tudtuk, a leves és a főétel is tartalmas lesz. A desszertet, süteményt már nem tudtuk bevállalni, mert a leves és a főétel is tartalmas volt! Gyakrabban kellene ide járni, hogy az étlapot végigkóstoljuk! Érdemes asztalt foglalni!
Tüneményes pici hely (kb. 15-en férnének el, ha minden asztal foglalt), de amikor ott jártunk ebédelni, csak mi ketten voltunk a párommal, és a kedves házaspárral, akik vezetik ezt a helyet. Így beszélgetni is tudtunk ételekről, konyhákról, emberekről. Közben pedig: Éttermi szintű kiszolgálás, tálalás, az orosz konyha isteni házi ízeivel!
Forró káposztás pirog, amikor megérkeztünk, előételnek gránátalmás karkötő meg töltött palacsinta. Gazdag leves, majd főételnek kotlett "Pozsárszki" módon vargányagomba mártással, párolt hajdinával. Közben pedig csodás kaukázusi vörös bort kortyolgattunk. Örülünk, hogy rájuk találtunk! Máskor is jövünk!
A Balalajka orosz bisztró igazi betekintést ad a házias orosz konyhába. Egy kedves pár, Kátya és András volt a vendéglátónk, vagyis a tulajdonosok. Mi borscs levest és Szibéria pelmenyit választottunk. Olyan finom volt mindkettő, amilyet utoljára egy moszkvai, kivételesen jól főző orosz háziasszony konyhájában volt szerencsém kóstolni.
Amíg vártunk a forró levesre, káposztás pirogot is kaptunk, az is szenzációs volt. A bisztró kicsi, és nagyon barátságos, ízlésesen berendezést. Gratulálok Kátyának és Andrásnak és sok sikert, sok vendéget kívánok!