Az egykori Nádas Étterem helyén 2012-ben nyitották meg családi vállalkozásként a Papsajt Éttermet, ahol egy új koncepciót szerettek volna meghonosítani Szolnokon, egészséges, kímélő ételek, sok friss idényzöldséggel. A helyi kollégák elmondása szerint elég sikeres az étterem, szeretik a helyiek, szívesen esznek ők is itt, és házhoz - pontosabban a munkahelyre - szállítani is szoktak rendszeresen.
Minden nap 5 féle menüből lehet választani: 1. ) cukor/fitness - csökkentett szénhidráttartalmú, cukor helyett más édesítőszerrel készült, 2. ) vegetáriánus, 3. ) gluténmentes - a lisztérzékenyekre gondolva; 4. ) paleolit - gabona-, tej-, és cukormentes; 5. ) hagyományos - házias ízek, de ez sem túlfűszerezett. Én a paleolit menüt választottam, amiben sárgarépkrémleves volt buggyantott tojással (ilyet még életemben nem ettem), főételként pedig fűszeres tarja borókabogyós savanyú káposztával. A leves nagy mélytányérban érkezett, nagyon finom és kiadós volt, épikánsan fűszerezve, de kiadva a répa kicsit édeskés ízét. A 2. fogás egy kicsit csalódás volt, a húsban voltak rágósak, zsírosabb részek és 1, nem túl nagy szelet volt. A káposzta hasonló ízű volt, mint amit Borsodban élő nagymamám is készített pergelt káposzta néven, viszont a borókát én nem éreztem benne. Az étteremben lehet kapni paleolit sütiket és házi sütiket is, ez utóbbiak nagyon izgalmasan néztek ki, bár szolnoki viszonylatban nem nevezhetők olcsónak (450 Ft). A hagymányos menü 900 Ft, a többi 1100 Ft.
Kiváló 2014. szeptember 25., üzleti partnerrel járt itt
Mennyei finomságok a Papsajtban! Ősszel ne hagyjuk ki azokat a zöldség és gyümölcsöket, melyekből széleskörű kínálatot nyújt a Papsajt Étterem és Kávéház! A sütőtök, cékla, szőlö és társai nélkülözhetetlen az étlapi kínálatukban. Otthon nem igazán készítik el a háziasszonyok ezeket a finomságokat, pedig tudvalevő, hogy sok vitamin és ásványi anyag van bennük.
Az étterem házias ízekkel csábítja el a betérő vendégeket. A paleolit ételektől a házias ízekig minden megtalálható az étlapjukon. Szeretettel ajánlom mindenkinek. A mosolygós és gyors kiszolgálás minden vendéget idecsábít. Győzödj meg Te is róla!