Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A MŰVÉSZET EREJE

Curriculum Vitae SzolnokCurriculum Vitae Szolnok a térképen

Kihagyhatatlan 2024. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. július 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Megbízható szakmai értékelés szerint ez a város emblematikus szobra. Örültem ennek a minősítésnek a minap, mert nekem is a kedvencem. De tegyük hozzá a másik oldalról, hogy a művész életművének is egyik legfontosabb alkotása.
Szabó György, a Szolnoki Művésztelep alkotójának 10 évvel ezelőtt felállított műve első látásra más magyarázatot szokott a nézőből kiváltani, mint amit a művész megmutatni kívánt. A bronz alkotás egy szomorú felnőtt bohócot ábrázol, aki a hátán egy kicsi bohócot cipel. Ezért legtöbben először arra gondolnak, a felnőtt, valószínűleg az apa hurcolja gyermekét, akinek ugyanaz lesz a bohóc-sorsa. Csakhogy a mű címe: Curriculum Vitae, egy latin kifejezés, amelynek lazán lefordítva életpálya, élettörténet, vagy önéletrajz a jelentése. A szobor tehát azt ábrázolja, hogy egész életünkben magunkkal hordozzuk a gyerekkorunkat, velünk van a gyermeki mivoltunk. Talán az akkori álmaink is, amelyek aztán bár ha megvalósulnak, velük együtt is lehetünk szomorúak.
Mégis, amikor arra járunk és van pár percem, hogy ezzel a szoborral legyek, engem mindig mélységesen megnyugtat. Talán ez az igazi művészet ereje.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (8)
Curriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - EgyébCurriculum Vitae Szolnok - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Napi árak reggelivel
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éjtől büféreggelivel
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Hotel Kumánia Kisújszállás
32.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Hotel Aquarell Cegléd
44.805 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval