Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

ÜNNEPRE MEGNYITVA

Református templom SzolnokReformátus templom Szolnok a térképen

Érdekes 2024. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. július 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szolnok legnagyobb városi rendezvénye a négynapos Tiszavirág Fesztivál az idén immár tizenhetedik alkalommal került megrendezésre, most június 19-22. között.
Azon a területen, ahol a rendezvény zajlik, áll Szolnok romantikus hangulatú református temploma is, mint egy mesefilmből idepottyant neogótikus várkastély. Ide éppoly nehéz normál körülmények között bejutni és megnézni, mint az ország legtöbb, nem kiemelkedő turisztikai érdekességű templomába. Nekünk sem sikerült eddig. Most viszont a Fesztivál idejére megnyitották a templomot a nagyközönség számára is (Nyitott templom címen), és jól felkészült segítők fogadták a betévedőket, hogy mit miként lehet megnézni. Például hol vezet lépcső a karzatra, mit látunk a templom körül sétálva. De azt sem tartották szentségtörőnek, hogy a templomban rajzolgassanak a gyerekek egy nekik kialakított helyen.
Egyedi formavilágú, szokatlan elrendezésű templomba jut a betérő, egy szabályos ötszög alaprajzú, központi térbe, ahol középütt helyezkedik el az úrasztala, amelyet az oldalhajókban helyet foglalók mintegy körbeülnek.
A templom épülete most a Fesztivál egyik kiemelkedő főszereplője is volt: Toronymagas kiállítást szerveztek az előre meghirdetett fényfestő rajzpályázat nyerteseinek, résztvevőinek. A Református Templom a szolnokiak által megálmodott színes vetített homlokzatot kapott. Esténként lélekemelő látványosság tárult hát a bámész nép elé, egy olyan világot teremtve, melyben a fantázia a legjobb útitárs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (14)
Református templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - EgyébReformátus templom Szolnok - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Napi árak reggelivel
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éjtől büféreggelivel
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Hotel Kumánia Kisújszállás
32.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Hotel Aquarell Cegléd
44.805 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval