Egerszalókon meg Noszvajon már megszemléltük a barlanglakásokat korábban, egyéb, szentéletű remetehelyekről nem is beszélve, most Szomolyán is sikerült bejutni ebbe a speciális tájházba. Igaz, nem volt sima a bejutás, odaértünk jóval du. négy óra előtt, a neten 17 óta a zárás, más helyen meg 18, gondoltam, pont idejében vagyunk.
De nem. . . egy nejlonba csomagolt felirat van kint, hogy hát zárva, de azért van egy telefonszám is. . . felhívtam, a hölgy mondta, hogy már hazament, én meg mondtam, hogy én meg most jöttem. Szó szót követett, és azt mondta, hogy a közelben lakik, jönni fog, várjunk. És tényleg pár perc múlva ott is volt. Abszolút kedves, barátságos nő, szívesen nyitogatta zárogatta a hegybevájt lakásokat, jól el is voltunk ezzel, meg a gondolattal, hogy milyen lenne itt lakni, ezek a helyek mindig izgalmasak az ilyen messzirőljötteknek. Én nagyon szerettem volna díjazni a külön fáradozását a hölgynek, de ő hárított, hogy ez az egész ingyen van, nem fogadhatja el, de aztán én voltak a kissé erőszakosabb. Egyébként meg adományt is lehet adni a tájház fenntartására. Jó élmény, ajánlom is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 10 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.