Kiváló 2013. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2013. szeptember 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tállyán, az Oroszlánosban szinte fáj, hogy csak mi vagyunk az étteremben. Amikor a tokaji s azon belül a tállyai terroir a világ legjobbjainak egyike és az étterem is benne van a TOP100-ban. Ami ma már nagy szó, mert egyre több a jó étterem. Viszont ahhoz, hogy egy étterem csúcsminőséget szolgáltasson, vendég is kell, nem lehet a végtelenségig lapátolni a pénzt veszteséges vállalkozásokba. Az Oroszlánosban egészségesen szűk az étlap, a konyha magabiztos, az alapanyagok jók, a fogások jól kitaláltak. A saját borászat külön érték, Ádám József főborász remekül teszi a dolgát. A belső tér kiképezése páratlan, intim, a rusztikus és a magaspolgári hangulat rendkívül vonzó elegye. Némi gondolkodás után megadtam a kiváló minősítést az ételekre, mert a jónál többet nyújtanak. Ugyanakkor nem érik el a Dining Guide vagy a Gault Millau skáláján a sapkás színvonalat. De Oroszlános kerüljön inkább a sapkás-csillagos éttermekkel egy kategóriába, mint a jónak mondható csárdákkal.
Az épület nagyon tetszett. A kiszolgálás nem volt professzionális, de kedves. Az étlapon nincs nagy választék, az árak borsosak. Aki rizottót rendelt, az elégedett volt, aki csirkét grillezett zöldséggel, az kevésbé (a csirke nem volt jól átsütve, a zöldség ízetlen, semmi fűszer rajta)....
Kétszer akartunk ott ebédelni családostól, de nem voltak nyitva (július eleje). Másodszor sikerült valakivel beszélni a személyzet tagjai közül, és tőle tudtuk meg, hogy a kiírt nyitvatartási idő abszolút nem helytálló, már hatodik éve (!!!) nem javította ki senki! Azt a választ kaptuk, hogy...
A következő ünnepi kajához kerestem egy helyet, de biztosan nem ide fogok jönni a családdal, mert csalódtam: 1, Az ennivalóban 2, Az étlapban 3, A kiszolgálásban 4, Baromi drága Én nem csodálkozom azon, hogy rajtam kívül itt senki sem volt az étteremben és igazán nincs forgalma sem!...