Tulajdonképpen nem pékségnek használtam ezt a létesítményt, hanem cukrászdának. De annak is jó. Azt is írhatjuk, hogy az ittjartam értékelési alapján jöttem ide, meg azt is, hogy csak úgy bejöttem, mert sokszor erre járok. A valóságban leparkoltam, fizettem érte, és be akartam pótolni, mert láttam, hogy ez nekem valamiért nincs fent a többi tapolcai vendéglátóipari egység között.
Tehát a belső tér, 2 perc töprengés, hogy mit is egyek, igyak, mignont régen ettem, hát most akkor az jön. Lány mondta, hogy menjek, üljek le, megcsinálja a lattémat, aztán kihozza. Így is történt, szelíden merengtem az elmúlt nyáron, meg azon, hogy egy ilyen kisváros élete milyen viharosan változik az évszakokkal, és most milyen kihalt. Hátul ült egy nagyon sok göndör fürttel rendelkező lány egy laptoppal, azt nyomkodta, aztán előre sétált a pult elé nézelődni, szép lába volt és arra gondoltam, hogy bárcsak mindig itt állna, én meg bárcsak mindig itt ülnék. Ez így a hangulathoz tartozik. Amúgy 1500 forintot fizettem az élvezetért, a latte 950, a mignon 550 forint volt.
Három év után újra betértem a Tapolca főutcáján működő Lipóti pékségbe, azzal a szándékkal, hogy veszek valami mákos süteményt. Végül egy mákos rétes mellett döntöttem, ami nem okozott csalódást, a katartikustól is messze volt, tipikus 4 pontos sütinek bizonyult. Mint ahogy a hely is az, továbbra is.
A Lipóti pékségek megbízható minőséget nyújtanak szerte az országban. Ennek ellenére az itt vásárolt Ischler (330 ft) nem hatott meg, ettem még meggyőzőbbet a műfajban. A tönkölyös kocka jobb volt egy fokkal (260). A kiszolgálás rendben volt, a beltér kisebb mint az átlag.