A tapolcai főutca/főtér mentén van az un. rétes bisztró és fröccsterasz nevű létesítmény, én viszont sem a rétest, sem a fröccsöt nem vettem igénybe, kedvem támadt viszont inni, meg nasizni valamit, eredetileg meg a kávézás szándékéval állítottam be. Aztán az ember pillanatnyi igényeit a hely alakítja tovább.
Volt hely kint az utcán, de ki ül ki a porba, napra, inkább bent telepedtem le, végig egyedül is voltam ezzel. Először egy nagy limonádé, ez volt a legsürgősebb. Azután a szomjcsillapítás után jöhetett egy somlói galuska, igen nagyméretű volt, de kiderült, hogy az leginkább a hab, ezt elmajszolva jöhetett egy újabb maracujás limonádé, meg a kávé is. Tulajdonképpen minden jó volt, amit ittam-ettem. 1-1 félliteres maracujás limonádé 1300 forint, a somlói 1190, a kávé meg 650. A hely színvonalához és az étel minőségéhez, tálaláshoz képest nem tartottam drágának.