Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Keveset várj, kevesebbet csalódsz

Hunguest Hotel Pelion TapolcaHunguest Hotel Pelion Tapolca a térképen

Átlagos 2024. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. október 18.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
2025.10.14-18. között töltöttünk néhány napot a Hunguest Hotel Pelion Szállodában. Az élmények elég megosztóak voltak.
Kezdeném azzal, hogy sikerült megkapni -szerintem- a szálloda legsz...bb [moderálva - a szerk.] helyen lévő szobáját, nevezetesen az első emeleten a 162-es szobát ami az emelet legutolsó szobája volt. A szobához nem tartozott erkély ami különösebben nem zavart október lévén, de azért jól esett volna néhányszor kikönyökölni az erkélyen, viszont gyönyörű kilátást lehetett élvezni az étterem tetejére! A baj ott volt, hogy az automata légkondicionáló, ami állítólag minden szobában külön kapcsolható , hát nálunk nem igazán működött. Bárhogy is tekertük csak nem akart meleg levegőt fújni, fújni fújt csak nem meleget! II Így az egész ottlétünk alatt nem volt kellemes a klíma. Megjegyezném, hogy a fürdőszobában lévő fűtőtest (törülköző szárító) az egész ottlétünk alatt hideg volt éjjel és nappal is!, pedig már októbert írtunk!!!! Ettől függetlenül, én azt gondolom, hogy egy 4 csillagos szálloda kötelessége lenne a vendégei igényeinek megfelelően eljárni ilyen időben és igenis bekapcsolni a fűtést hiszen fizettünk az ellátásért!!
Sajnos a szobai hőfok szabályzó is annyit ért mint halottnak a csók, bármerre tekertük nem fújta a meleg levegőt!
Az ellátásról néhány szót.
A reggeli elég változatos volt, leszámítva azt a kellemetlenséget, hogy a teát kávéscsészében (!) lehetett csak abszolválni, mondva, hogy csak ez van! Kérdem én mennyire életszerű, hogy valaki reggelihez 1.5 dl. teát iszik!? Csak kitérőként említem meg, hogy mi a feleségemmel reggelente 0.5. liter teát szoktunk inni. Képzelhető, hogy hányszor fordultunk a forró vizes tartály között. Na de ez a mi problémánk. Nagyobb baj az volt,hogy minek után a svédasztalos reggelinél elfogyott a tükörtojás, a rántotta, a meleg kolbász, a bacon szalonna úgy kellett külön kérni, hogy szíveskedjenek már feltölteni az étel tartót, miközben négy fiatal tálcával ott állt és arra várt, hogy mit kell majd elvinni a vendégek asztaláról. Ez valahogy nem kompatibilis -szerintem- egy négy csillagos hotel színvonalához.
A vacsoráról annyit, hogy -egyáltalán nem lévén válogatós- azt kell. mondjam, hogy a legjobbak a levesek és a savanyúságok voltak. Szerintem ez nagyon szomorú!! A húsok ízetlenek és félig nyersek voltak! Volt olyan, hogy nem volt köretként sült krumpli, pedig ez szerintem alap.
A wellness részleg számunkra "felejtős". Két kicsi beltéri medence, és egy másik kicsi amiből kiágazik egy külső részleg a szabadba, és van még egy kinti úszó medence csúzdával ami -érthető módon- október lévén nem üzemelt. Sajnos a medencék hőfoka sokak szerint elég alacsony volt így nem igazán lehetett élvezni.
Azt kell, hogy mondjam, nem volt rossz az eltöltött öt nap a szállodában, de még egyszer nem mennék vissza, persze ez csak szigorúan az egyéni véleményem!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló

Hunguest Hotel Pelion további értékelései

2024.10.07a párjával
Átlagos
Pozitív: A szobák mérete jó, kényelmes. A wellnessreszleg elég nagy, sok szolgáltatást nyújt. Az étteremben a személyzet kedves, udvarias. A szálloda részéről kedves gesztus volt, hogy egy tábla csokival megemlékeztek férjem születésnapjáról. Negatív: A szálloda felújításra szorul elsősorban...
2024.10.01gyerekekkel
A szobánk kitűnő volt, tiszta, kényelmes. A személyzet legtöbb tagja unott, mosolytalan. A vacsorák sokszor ízetlenek, rágós húsok, alig megfőtt tarhonya. A reggeli fantasztikus. Finom, ízletes. Tetszett, hogy mindig mást szolgáltak fel, sohasem volt egyhangú. A welness nagyon jó volt, meleg...
2024.09.19egyedül
Átlagos
Az étteremben a kiszolgálás kiváló, változatos, ízletes, bőséges ételek, Mindig mosolygós, kedves pincérek, akik tudnak a vendéggel is pár szót váltani. A recepción szóbeli tájékoztatás minimális, a szoba tisztasága kifogásolható, szekreny teteje poros, furdoszoba feltöltése hiányos, szappan...

A Hunguest Hotel Pelion legnépszerűbb csomagjai

 Tapolca - Kedvezményes ajánlat teljes előrefizetéssel (min. 2 éj)
Kedvezményes ajánlat teljes előrefizetéssel
76.950 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
 Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval (min. 2 éj)
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
82.460 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
 Tapolca - Őszi szünet (min. 2 éj)
Őszi szünet
82.460 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
 Tapolca - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
41.230 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éjtől csodás félpanzióval
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő - Két éjszakás ajánlat
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő
72.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől kiváló félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes pihenés
Hotel Kapitány Sümeg
107.640 Ft / 2 fő / 2 éjtől csodás félpanzióval