Tapolca városának egyik leghangulatosabb látványossága a Malom-tó, a mellette épült középkori eredetű házsorral. Már a középkorban is ez a rész volt a város központi területe, a patakot már a rómaiak is felduzzasztották. A mai napig álló malom a 13-14. században épült, viszont elődje már az Árpád-korban is megtalálható volt itt.
Az épület jellegzetessége a vakolatlan alsó szint. A város nevének szláv jelentése meleg víz, a város alatti karsztos barlangrendszerből 18 fokos forrásvíz tör fel, melynek köszönhetően a tó víze télen sem fagy be. Tapolca alatt az ország 4. leghosszabb barlangszendszere halad.
Kihagyhatatlan 2024. április 1.a párjával járt itt
Kellemes órákat töltöttünk el a tónál ,a színes halak látványa lenyűgözött. Jó vol sétálni a tó partján tiszta rendezett . Majd megnéztük a tojás parkot, ami csodálatos volt.
Kihagyhatatlan 2023. október 2.családjával járt itt
A tóhoz egy keskeny, hosszú lépcsősoron keresztül értem le, s meglepett a leanderes teraszokkal kürülvett nagy tó mediterrán hangulata. A tóban hatalmas aranyhalak úszkálnak.
Kihagyhatatlan 2022. június 20.a párjával járt itt
Jogos, hogy egy külön címszó, mert Tapolca talán legismertebb és legszebb látványossága. A város központjától néhány lépés és körben izgalmas kiegészítő intézményekkel, éttermekkel, szobrokkal ott a tó maga. Tényleg szép pihenőkörnyezetet alakítottak ki hozzá, ez mintha évről évre fejlődne is, minőségileg hozzátesz a városhoz.
A rengetek aranyhal meg kacsa külön fejezet, meg az is megjegyzendő, hogy - nagyon helyesen - árulnak megfelelő eledelt az állatok számára, de a magyar lakosságot irtóra nehéz megtanítani arra, hogy ne kenyérrel, zsemlével etessen a tavak szélén madarakat, ez állandó konfliktust jelent, a nehézfejűek akkor sem értik, ha ötször elmagyarázod nekik. A tó viszont gyönyörű és nem tehet erről.
Kihagyhatatlan 2022. április 16.a párjával járt itt
A város központjának föld fölötti ékköve! Park, éttermek, szálláshelyek veszik körül e gyönyörű tavat, melynek kis vízesése is van. Hogy mennyire tiszta, mutatja az is, hogy számos, szép színes halat figyelhetünk meg, sőt az árusoktól vett eledellel etethetjük is őket.
Igaz kacsaeledel névre hallgat, de versengenek érte és van, hogy a hal győz, pedig a kacsák is szép számban vannak. A tó környékén mindig van forgalom, hideg volt, mégis kint ültek az emberek a kávézókban, sétáltak, élvezték ezt az idilli környezetet.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 465 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.