A tatai angolkert egyik fő látványosságát a műbarlangok, azaz a grották adják, melyeknek építése az 1780-as évek végén elkezdődött és a romantikus kertstílus jellegzetes elemeiként jöttek létre. Legjelentősebb közülük a Felső-forrás szomszédságában található, három nyílással rendelkező Pokol-műbarlang.
Kihagyhatatlan 2023. november 20.a párjával járt itt
Az egész Angolkert bájos, és kifejezetten tetszett a műromok mellett ez a műbarlang is. A kert forrásainak kialakításából termelődött kövekből építették.
Egy ilyen angolkertben akadhatnak ilyen-olyan mesterséges tereptárgyak is. . . például un. műromok, műbarlangok. . . az emberek egyébként is szeretnek a kertjeikbe mindenféle műizékét csinálni, műtavak, művízesés, műantik szobrok. . . és akkor nagyon meg vannak elégedve magukkal. De szinte minden gondozott kert "mű", mesterséges, manipulált természetutánzat.
Itt a Cseke-tó partján is vannak műbarlangok, un. "grották", ez a romantikát idézi, az ősi múltat, meg egy kicsit grófi vicces is, Vagy grófkisasszonyi. Aztán meg hűsölni is lehet benne nagymelegben, arról nem is beszélve, hogy esőben praktikus beálló. A gyerekek meg biztos valami kalandosakat játszottak bennünk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 3 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.