Kivételes hangulata van a szálláshelynek, hiszen a várfal tövében, az Öreg-tótól néhány lépésre található, közvetlenül a 2 Michelin-csillagos Platán Gourmet étterem, és néhány lépésre a Platán Bisztró mellett. Mi az udvarházi tetőtéri standard szobát foglaltuk, de ez annyira kicsi (17 m2) és kényelmetlen volt még 2 főre is - legalábbis nekünk -, hogy legközelebb biztos, hogy nagyobb szobát választunk.
A szálláshely kiválasztásánál esetünkben fontos, hogy legyen szauna. A Platán Udvarházban kifejezetten hangulatos finn szauna van a Mirror Spa-ban, ami az udvarház épületén kívül, a várárokban van. Nevét onnan kapta, hogy a kabinok tükörborítást kaptak, így be nem, csak ki lehet látni rajtuk. Az egyik kabinban van egy finn szauna, néhány pihenőágy, illetve egy jakuzzi, az épület mellett dézsa, mögötte pedig egy merülőtó. A másik kabinban gőzkabin található, illetve itt van lehetőség masszázsra is. Mi reggelis ellátást kértünk, amiért a Platán Bisztróba kellett átsétálni (kb. 2 perc). Simán hozta a 4 csillagos szintet: frissen facsart narancslé, felvágottak, gyümölcs, zöldség, sajtok, krémek, friss pékáru, lekvárok, joghurt, meleg fogások, plusz étlapról választható, frissen készített tojásos ételek.
Két éjszakát töltöttem itt és nagyon jól éreztem magam. A vendégház elhelyezkedése fantasztikus! Az Öreg–tó, a Tatai vár és az Eszterházy-kastély közvetlen közelében található. A környék kellemes, nyugodt és szép. A szoba és fürdőszoba tiszta, modern és jól felszerelt, az ágy kényelmes. A reggeli bőséges és finom volt.
Otthonos, igényes környezet, szép és tiszta szobák, barátságos személyzet. A vendégház elhelyezkedése kiváló, az ingyenes kerékpár-használattal pedig azonnal körbe is tekerhettük a tavat. Az étteremben a nap bármely szakaszában finomat lehet enni, a házi süteménytől az ötcsillagos menün át egészen az esti borvacsoráig. Mindenkinek ajánlom!
Egy hosszú hétvégét töltöttünk Tatán, a Platán Vendégházban szálltunk meg. Végre nem kellett csalódnunk a szállásban: a szoba és a fürdőszoba tágas, ízléses, modern és tiszta volt (X. számú, zöld szoba). A személyzet mindig segítőkész és kedves volt, a reggelinél bő választék várt.
Értékeltük az ingyen használható bicikliket, amivel körbejártuk a tavat. A vendégházban van egy kis teakonyha is, ahol akár egy egyszerűbb étel is elkészíthető (mi csak teát, kávét csináltunk magunknak). Az egész vendégház nagyon igényesen, hangulatosan van kialakítva. Összességében ez egy jó helyen, jó áron, jó színvonalú szállást nyújtó hely.
Az éttermet már ismertük, mikor megnyílt a Vendégház. Ugyanazt a színvonalat vártuk és kaptuk. Többször jártunk itt. Az 1-es szoba a kedvencünk, ez meglehetősen tágas is. Ezt ajánlom mindenkinek, foglalás alkalmával. A berendezéssel pontosan eltalálták a mi ízlésünket. Az ágymatrac kényelmesebb mint otthon. A mini-wellness és a hangulatos zárt, hátsó udvar egyszerűen szuper!