Egy helyi hölgytől kaptuk az ajánlást, hogy itt ebédeljünk, és nagyon hálásak vagyunk neki ezért! Két napot töltöttünk most hétvégén Tihanyban, és mindkét nap ide jöttünk. A főutca csiri-csáré zajossága és zsúfoltsága után élmény volt rálelni erre a kis csendes, mellékutcai oázisra.
Hangulatos kerthelyiség a zöldben nagyszerű kilátással, macska dorombol a széken, a grillezést előttünk végzi egy fiatalember. A kiszolgáló hölgyek kedvesek, de nem tolakodóak. Igaz, hogy az étlapon csak kevés étel szerepel, de az mind abszolút frissen, a vendég szeme láttára készül. És mindkét nap volt kétfogásos, finom menü, nagyon szolid áron. A ház kimért vörös bora kitűnő. Mi kell még?
Egyszerű étlap, 6 fogás, 3 köret, 1 desszert elég komoly árakon 2500 egy főétel körettel de vörös lazacot akár 4500ért is lehet fogyasztani. Grillkonyha volt, a gyerekeknek simán megflezték a csirkemell + grillkrumpli fogást, elég volt nekik. Felnőttek kitűnőt ettünk: grillezett tarja +grillzöldség, grillezett pisztráng+ grillzöldség. megérte az árát. kb 20 perc alatt kihozták a rendelést amit az előttünk levő vaslapos grillhelyen sütött egy szakács. A limonádék tökéletesek voltak. Most jön a csavar: A kapuccsínókhoz kértem 2 adag deszertet, ami a "palacsinta levedulás meggylekvárral" címszóra hallgatott és földbe gyökerezett a lábam annyira jól össze volt rakva: könnyű tészta jól átsütve, a lekvár pedig nagyon ott volt. kb 3000/fő volt a fogyasztásunk, megérte, teljesen elégedettek coltunk.
kemencés sült kajákat kell enni, az mindig szupertuti! Különösen az oldalas. Már többször voltunk itt, némely alkalomkor az a felszolgáló kolléga van, aki - hiába rendelünk mindenkinek több fogásnyi ételt és iszunk meg mittudoményhány palack bort - szükségét érzi, hogy nagyon erőltesse, hogy nincs csapvíz.
Ahhoz az ideához, hogy Tihanyban ihatatlan a csapvíz, még azt követően is ragaszkodott, miután jeleztük, hogy mi is itt lakunk ám a félszigeten. Ez rontotta az élményt, más alkalmakkor minden nagyon pöpec volt!