A tiszaalpári Mátyás király utca és az Alkotmány utca találkozásánál lelhetünk rá Bársony Mihály, a híres ezermester és hangszerkészítő egész alakos szobrát. A bronzból készült műalkotás egy mészkő talapzaton ül és tekerőlantot tart a kezében, mellette kalapja nyugszik.
A mindenes, ezermester, a tekerőlant, a citera nagymestere. . . (jaj, volt egy katonám a beosztottjaim között valaha Százhalombattán, aztán amikor boldogok akartunk lenni, csak hívtuk Cimrák honvédet a citerájával. . . szóval, ez jutott eszembe). Misi bácsi nagyon közkedvelt volt itt helyben, Amikor 100.
születésnapjára szobrot kapott, még Sebő Franci is eljött, hogy tisztelegjen előtte. A hajdani hangszerkészítő lánya ma is Tiszaalpáron dolgozik az óvodában. Olyan kis melléülős szobor lett ez a nagy utak kereszteződésében, de jól van ez így, ahogy van. Ilyen öregeket szeretnék néha én is egy kis zenélésre. . .