A védett kecsegét leszámítva, minden esetben a tulajdonos, Horváth Szabolcs tart kezében egy-egy frissen kifogott szép példányt. A honlapon megfogalmazott filozófia tetszetős: amit a magyar konyha képes elkészíteni sertésből vagy csirkéből, az kis túlzással persze de megsüthető, megfőzhető halból, magyar halból is. Az általunk rendelt ételek mellett kínálnak halászlét irdalt ponttyal vagy szürkeharcsafilével, halburgert, harcsás wrapet, grillezett és rántott süllőt illetve szürkeharcsát, jól átsütött keszeget és kárászt. Az italválasztékot lehetne szélesíteni. Csak nagyipari multisöröket tartanak, s kétféle bort, száraz fehéret és rosét. Az se lenne rossz, ha üvegpoharakat használnának. Ezek miatt normális körülmények között levonnák egy pontot, de itt annyira meggyőző az, amire a hely épül, tételesen a halműfaj, hogy nincs erre szívem. A harcsa-gyros azt adja, amit a neve sugall, friss halból apró darabok markánsan fűszerezve, megsütve. A haldarabok szaftosak maradtak, jó ízűek, korrekt salátát és sült burgonyát adnak mellé. A fish and chips-et fogasból és harcsából készítik, az eredeti receptúra nyomvonalán haladó, kétségkívül átlag feletti bundát lehetne még tökéletesíteni, a kicsattanó frissességű hal itt is nagyot emel az élményen. Mellé csónakburgonyát adnak, ami a mirelit műfaj felső kategóriáját képviseli. A joghurtos-fokhagymás szósz nem volt rossz, de nem igazán győzött meg, a bazsalikomos-csípőset és a remoulade-mártást korrektnek találtuk. A Hellohalban a pontyból készült ételek voltak revelatív hatással rám. Kértünk pontyropogóst, pontyrózsát rántva és filézett, irdalt pontyot vaslapon sütve. Mindhárom ponty-fogás pazar volt, akárcsak a halak mellé kért házi kovászos uborka. Mindemellett a helynek talán a legnagyobb erénye a személyesség. Horváth Szabolcs maga áll a pultban, ő veszi fel a rendelést, irányítja a munkát, mindeközben arra is van energiája, hogy kitartással, szakszerűen s ugyanakkor udvariasan válaszolgasson a vevők kérdéseire. Megtudtuk, hogy maga tölti a remek harcsakolbászt, amit persze nem hagytunk ki a rendelésből. Végigjárva az édesvízi halakkal dolgozó kultikus halsütőket, a jelzett apró hibák dacára sem emlékszem meggyőzőbb élményre annál, mint amit a Hellohal nyújtott.