Kiváló
2022. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. november 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hellohal nem a tiszatavi kilátásból él, a töltésnek a város felőli oldalán van, a Szabics kikötő magasságában, a gát tövében. De ide nem is ezért jönnek az emberek, hanem a jól elkészített friss halakért, melyeknek fotókkal illusztrált rövid leírását is olvashatjuk a falon, míg az ételre várunk. A védett kecsegét leszámítva, minden esetben a tulajdonos, Horváth Szabolcs tart kezében egy-egy frissen kifogott szép példányt.
A honlapon megfogalmazott filozófia tetszetős: amit a magyar konyha képes elkészíteni sertésből vagy csirkéből, az kis túlzással persze de megsüthető, megfőzhető halból, magyar halból is.
Az általunk rendelt ételek mellett kínálnak halászlét irdalt ponttyal vagy szürkeharcsafilével, halburgert, harcsás wrapet, grillezett és rántott süllőt illetve szürkeharcsát, jól átsütött keszeget és kárászt.
Az italválasztékot lehetne szélesíteni. Csak nagyipari multisöröket tartanak, s kétféle bort, száraz fehéret és rosét. Az se lenne rossz, ha üvegpoharakat használnának. Ezek miatt normális körülmények között levonnák egy pontot, de itt annyira meggyőző az, amire a hely épül, tételesen a halműfaj, hogy nincs erre szívem.
A harcsa-gyros azt adja, amit a neve sugall, friss halból apró darabok markánsan fűszerezve, megsütve. A haldarabok szaftosak maradtak, jó ízűek, korrekt salátát és sült burgonyát adnak mellé.
A fish and chips-et fogasból és harcsából készítik, az eredeti receptúra nyomvonalán haladó, kétségkívül átlag feletti bundát lehetne még tökéletesíteni, a kicsattanó frissességű hal itt is nagyot emel az élményen. Mellé csónakburgonyát adnak, ami a mirelit műfaj felső kategóriáját képviseli. A joghurtos-fokhagymás szósz nem volt rossz, de nem igazán győzött meg, a bazsalikomos-csípőset és a remoulade-mártást korrektnek találtuk.
A Hellohalban a pontyból készült ételek voltak revelatív hatással rám. Kértünk pontyropogóst, pontyrózsát rántva és filézett, irdalt pontyot vaslapon sütve. Mindhárom ponty-fogás pazar volt, akárcsak a halak mellé kért házi kovászos uborka.
Mindemellett a helynek talán a legnagyobb erénye a személyesség. Horváth Szabolcs maga áll a pultban, ő veszi fel a rendelést, irányítja a munkát, mindeközben arra is van energiája, hogy kitartással, szakszerűen s ugyanakkor udvariasan válaszolgasson a vevők kérdéseire. Megtudtuk, hogy maga tölti a remek harcsakolbászt, amit persze nem hagytunk ki a rendelésből.
Végigjárva az édesvízi halakkal dolgozó kultikus halsütőket, a jelzett apró hibák dacára sem emlékszem meggyőzőbb élményre annál, mint amit a Hellohal nyújtott.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (20)
Még több kép (10 db)
HelloHal Halfalatozó további értékelései
2022.09.21a párjával
Jó
A Tiszató-partján található ez a falatozó. Szeles idő lévén nem a legkellemesebb hely, mert nyitott oldalu. Rendeltünk, majd a kikészített takarókból tekertünk magunkra. amint készen lettek mehettünk az ételért. harcsa halászlét kértünk. Hát az nagyon jó volt, sűrű és tele hallal. Kenyeret és...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
41.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
74.990 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval