A Tiszakürti Arborétum Kalandpark ideális választás családosok számára. A parkban magaslati kötélpálya, drótköteles lecsúszás, íjászat és óriáshinta közül választhatnak a látogatók.
Kihagyhatatlan 2023. február 5.a párjával járt itt
Jó pár évvel ezelőtt, virágzó tavaszban már voltunk a Tiszakürti Arborétumban, tegnap viszont téliesen hideg, szeles bár sajnos hómentes - időben mentünk, hogy örökbe fogadjunk egy madárodút, megpróbálkozzunk vesszőből madáretető készítésével, és persze sétáljunk egy jót a kertben.
Az M44-es autópálya elkészülte kicsit kacifántosabbá teszi a falucska megközelítését, de azért oda lehet találni a szépen gondozott, 60 hektáros védett kerthez. A meghirdetett programra a többi érdeklődő is pontosan érkezett, pedig ők kisgyerekekkel jöttek. És el is kezdtük örökbe fogadni a cinkeodúkat, ráírva, rávésve a nevünket. Majd szakvezetővel elindult a kis csapat, hogy részt vegyünk az általunk örökbe fogadott madárodúk kihelyezési munkálataiban. Miközben a gyerekek rendkívül mód élvezték a kocsikázást és az odúk magas fákra kihelyezését, a felnőttek a vezetőnktől tájékoztatást kaptak a kert növényeiről és virágairól. Igen, a virágokról! Mert itt már február első napjaiban is több növény és cserje virága szirmot bont. A szürke, komor időben nagy öröm volt a színes kis virágokat látni, illatukat szaglászni. Legfeltűnőbb természetesen az egész virágmezőket alkotó, sárga virágú téltemető, de volt több illatosan virágzó cserje is. A kisebb-nagyobb tisztásokon, utak mentén pedig találkoztunk több faragott szoborral is, amelyek az 1974-1982 között itt működő alkotótábor alatt készültek. A sétától, csípős levegőtől kicsit elpilledt társaság jól fűtött, tágas közösségi terembe érkezett vissza, ahol házi sütésű tepertős kalács és meleg tea fogadott bennünket. Majd megpróbálkozhattunk a kézműveskedéssel: a gyerekek téli madáreleséget gyúrtak lelkesen, néhány vállalkozó kedvű felnőtt pedig megpróbálkozott vesszőből madáretetőt készíteni. Szép helyen nagyszerű program volt!
Kihagyhatatlan 2017. július 25.a párjával járt itt
Ilyenkor, amikor a természet még csak ébredezik, álmos és fázós, kellemes sétálni olyan helyen, ahol érezzük a „leheletét”. Igaz, egy arborétum teljes pompájában csak később mutatkozik meg, de mi ilyenkor jártunk ott – hát tettünk egy sétát. Természetesen, megérte.
Azon túl, hogy az amúgy sem drága belépőjegy túlontúl kedvezményes volt, látogatók csak mi voltunk ebben a szép, viszont éppen rendezés alatt álló hatalmas parkban. Itt nem állnak katonás rendben a fák és bokrok, mint némely más helyen, de mindenhol volt a fajra utaló információ, eligazítás. Ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá időt egy sétára, megéri feltöltődni, relaxálni ebben a hatalmas parkban. . Megjegyezném, hogy az ajánlott időtartamot én 2 – 3 órában állapítottam meg, de természetkedvelőknek egy fél nap sem sok.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 3 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.