Dr. Márkus Gábor szobra Tiszaújváros bemutatkozása
2015. augusztus 7-én avatták fel Józsa Lajos szobrászművész alkotását, a tiszaújvárosi triatlon, a világkupa és a Nagyhét meghonosítójának, Dr. Márkus Gábornak egészalakos bronz szobrát, aki a város díszpolgára, kiváló sportvezetője és közösségépítője is volt.
Kihagyhatatlan 2025. március 31.a párjával járt itt
Dr. Márkus Gábor volt a Triatlon sport atyja, a TVK-Mali Triatlon klub alapító elnöke, sportvezető, aki hazai és külföldi kitűntetésekben részesült, ezért adóznak emlékének e szoborral. Arra a helyre állították ahonnan a legtöbbször vezette a triatlon versenyeket. Szépen kidolgozott, teszetős alkotás. Talpazatán a sportok ábrázolásai láthatóak.