Nem tudom, ki volt az a nehézéletű, aki lekettesezte ezt a romot, de hát a senki véleménye is semmi, így aztán. . . szóval, elmentünk ma megnézni, hol van ez, mi is ez? Gyalog sincs messze az országúttól, de autóval is egészen jól megközelíthető. Láthatóan nem akarják, hogy egészen a romig menj, mert két nagy kőtömböt keresztbe fektettek a bevezető utakon, hát innen séta van.
Szikrázó napsütés, zöld a májusi táj, és fehér a közepén a templom romja. Most eléggé ki van gyomlálva körülötte minden, de ez változni fog, növényeket ültettek köré, majd azok is másképp foglalnak majd helyet a képben. Itt tehát egy falu állt egykor, a templomromokat ennek köszönhetjük, meg a törököknek, akik miatt elnéptelenedtek a falvak, és leromlottak a templomok. Sokszor fel is gyújtották őket, a kövek tanúsítják, hogy ezt is. Aztán, ami fából volt, annak vége lett. A XIII. században épült, 2000-ben felújították, két éve meg állagmegóvták, azóta kissé művi rom benyomását kelti. A körvonalai megvannak, az eredetit meg csak elképzeljük, itt állt, amikor működött, most meg így néz ki, ahogy a képeken látjátok.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.