Először kicsit félve lèptünk be, kicsit puccosnak tűnt a hely. Viszont bent a hangulat, a fogadtatás az enteriőr, az ételek, a 1,5 éveshez való hozzáállás stb. minden fullos volt! Nagyon kiadós volt az étel és finom, nem mű alapanyagokból szépen tálalva. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Már külsőre megtetszett. Bent még jobban megtetszett. A felszolgálás is tetszett. az ételek tökéletesek. Pici hely, bár alul van egy különterem. Rajtunk kívül egy olasz csoport is volt, szemmel láthatólag ők is elégedettek voltak. Tokaj annyira lehangoló, városnézés után igazi felüdülés ez a kis vendéglő.
Bárhol az országban megállná a helyét, külön öröm, hogy a tokaji hazájában végre valami színvonalas nyílt. aki a környéken jár, ne hagyja ki4 Nagyobb élményt a közelben nem talál. Csak jót tudok mondani róla. Köszönet a helynek és a személyzetnek, egy szürke napot bearanyoztak.
Hiánypótló étterem "Koszt és kvártély" Tokaj belvárosában. A vendégszobákat nem próbáltuk, de ha olyan színvonalasak, mint az étterem, akkor le a kalappal. A jó étterem "lelke" a séf. Itt egy kiváló séf dolgozik, igazi, modern konyhát visz, izgalmas ételekkel, a tálalás pedig kreatív, játékos, olykor meglepő elemeket tartalmaz.
Társasággal érkeztünk, előre foglaltunk asztalt és a pár perces késésünk ellenére is fenntartották, pedig szombati csúcsidő volt. Amíg az ételekre vártunk, kenegetős padlizsánkrém került asztalunkra, isteni, helyben sütött kenyérrel. A séf heti ajánlata hamburger volt, amitől kissé meglepődtem, de végül bevállaltam. Nem csalódtam, kétféle, mangalica és szürkemarha burgert kaptam, szószokkal, kétféle burgonyával (chips és hasáb) és mindenféle "aprósággal" mint ribizli pöttyek és valami ropogós, isteni finom, zöld színű morzsa, amiről a mai napig nem tudom, mi lehetett. Kicsit lassan hozták ki az ételt, gyanítom, a ragacsos mangalica oldalas elkészítése vett több időt igénybe, amit egyik társunk rendelt. A kiszolgálás kiváló volt, nagyon kedvesek voltak a pincérek. Külön pont, hogy a konyha helyi alapanyagokból dolgozik, amiket meg is lehet vásárolni a helyszínen. Mivel 2 pince között mentünk be, bort nem kértem, de a borlap kínálata is impozáns. Az árak nem olcsók, de megfizethetőek és a színvonalhoz képest megfelelő az ár/érték arány. Hétköznapokon, déli időszakban menüvel várják a betérő vendéget, nagyon jó árfekvéssel. Ajánlom azoknak, akik értékelik a minőséget és el szeretnének szakadni a hagyományos "csárda-étterem kínálattól".
Ötletes, korszerű, de ugyanakkor tetszetős és otthonos a beltér, fantáziadús, felkészült, kreatív a konyha, remek a szezonális ételkínálat, szakszerű és udvarias a kiszolgálás. Az állandó étlap mellett van izgalmas napi ajánlatuk is, mi ezt kóstoltuk végig egy desszert mellett, ami az állandó étlapon szerepelt.
A séf üdvözleteként felszolgált kacsatepertőkrém után egy vadsóska krémleves következett, melynek betétje füstölt pisztráng és pácolt fürjtojás volt, ezt követte egy komplex kompozíció aminek leírását érdemes pontosan idézni a napi ajánlatot rögzítő fekete tábláról: „vajhal tempura, fekete kagyló, zöld curry, salsa verde, füstölt tofu, salsa nova saláta, kenyérchips” s végül két desszerttel zártunk: epres rebarbarás gyümölcskosárkával, amit krémsajt, vaníliafagyi és törökméz egészített ki, valamint mákos krémessel, amit habcsókkal és baracklekvárral tettek izgalmasabbá. Ételeink tálalása szemgyönyörködtetően virtuóz volt, ízre-állagra is ütötték a mércét. Sajnos mindketten volánnál ültünk, így nem tudtuk kihasználni, hogy a borlapon ott sorjáznak a borvidék legjobb borászainak nedűi a Szepsy pincétől Tokaj Nobilis-en, Balassa pincén át a Patríciusig. Kiemelkedően jó élmény volt a LaBor, aki a legtöbb izgalmat rejtő, az édes bor műfajában világelső borvidékünk névadó városába látogat, ki ne hagyja!