Átutazóban voltunk Tokajban és sült halat szerettem volna enni. két halsütőt találtam,az egyik zárva volt ,rajta az eladó tábla. ennyire nem ment az üzlet? így itt vettem hekket keszeget hasábot és csemege ubit elvitelre mivel siettünk. Hazaérve nekiláttunk volna,és ekkor ért a döbbenet.
A hekkbe belesütve a béldarab,rajta pikkely,vagyis tisztítatlanul volt sütve. A keszegben benne a kopoltyú,és ehetetlenül szálkás. Fogyasztása veszélyes,hiszen az apró szálkák komoly sérüléseket okozhatnak. Ettem már sok helyen halat de még ilyet nem tapasztaltam. Botrányos
Alig vártam hogy szombat legyen mert márciusi tél lévén kinyit végre ez a halsütő! Rábeszéltem a Feleségemet hogy süllőt együnk jó tokaji borral kenyérrel, hasábburgonyával. tartárral, almapaprikával! Nem is tudom mit mondjak! ? Valami brutál finom volt! Forró ropogós kívül, belül gyönyörű fehér halhús,frissen sült burgonya puha kenyér!
! ! ! Nesze neked fogyókúra! ! ! :) apropó láttam kifogásolták az árakat? Azért mert egy halsütőben készítik ezt a remek ételt az nem azt jelenti hogy aprópénzért adják! Egyébiránt nem volt drága: személyenként mindent egybevéve kb: 1500Ft. Csak szólnék hogy az éttermek többségében a süllő 1 dkg 80 FT
Tokaj belvárosából sétálva láttuk meg a helyet a főút mellett van lépcsőkön jutunk el a kiszolgáló helyiségig. Fapadokra lehet leülni, mikor mi voltunk borfesztivál volt és viszonylag sokan voltak, várni kellett. Addig megnéztük az árakat, itt is mint sok helyen elég drágán mérik a halakat.
Kisebb darabot kértünk, így még aránylag megfizethető volt, leöblítettük egy fröccsel. Ízre jó, de ilyen árak mellett elég fapadosan (szó szerint :) ) étkeztünk.
Még a tavasszal mikor erre jártam eldöntöttem, hogy megkóstolóm az itt sütött halak valamelyikét, bevallom nem bántam meg mert jól átsütött nem elrontott halat ettem, a panírrész is ehető! A fogyasztás kint a teraszon vagy a pincerészben történhet, én a teraszon ettem, itt sajnos a beton összetöredezve, és szerintem többnapos száraz levelek szanaszét, sajnos ez itt elég lehangoló!
A pincébe nem tudtam lemenni, mivel egyedüli vendég voltam és szerintem nem volt ma nagy forgalom, de a bejáratról néhány képet készítettem. A pince kívülről jó kis helynek néz ki és ilyenkor nyáron kellemesen hűvös! Két személyből állt a kiszolgáló személyzet, az köszönni nem igazán tudtak nekem és mosoly sem jár a vendégnek! Leginkább a mobiltelefonjaikkal voltak elfoglalva! Tisztálkodási lehetőséget itt egyáltalán nem találtam. Összességében egy gyors kajának megfelel, ha nem akarsz a beszélgetni a pincérekkel és nem zavar a közönyük.
Nagyon finom volt a sült hekk amit ettem, a kovászos uborka házi jellegű volt egyszerűen isteni. A halat kicsit drágálltam, de körbenéztem és máshol is ilyen árba volt. Sajnos bort nem tudtam inni mivel vezettem, de korrekt árba volt. Tartozik hozzá egy pincehelyiség, ahol a halat eltudtam fogyasztani. A pince nagyon szép volt parafadugóból volt kirakva. Remélem a kép átadja valamennyire!
A Tokaj kapujában, a Bodrog és a Tisza összefolyása feletti híd tokaji hídfőjénél fekvő halsütőben volt már szerencsém enni egyszer, jó pár évvel ezelőtt, akkor nagyon élveztem potom pénzen való keszegezést és a csodás kilátást. Most épp egy hekket sütögettek ügyesen, aminek kilóját 5000 forintért mérték, gyorsan ki is számolták saccra, hogy a nagyjából negyven dekás haldarab 2000 forintra jönne ki.
Nos, erről nagyon gyorsan lemondtam, s kértem helyette egy palacsintát, ami nem volt igazán jó inkább nyögvenyelősre, fojtósra sikeredett. Egyébként a keszegnek 400 forint volt tíz dekéja. Vessük azt össze a gyulai Harcsafészekkel, ahol a harcsát kapja meg az ember 360-ért tíz dekánként.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.