Gyenge 2015. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 18.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Tokaj kapujában, a Bodrog és a Tisza összefolyása feletti híd tokaji hídfőjénél fekvő halsütőben volt már szerencsém enni egyszer, jó pár évvel ezelőtt, akkor nagyon élveztem potom pénzen való keszegezést és a csodás kilátást. Most épp egy hekket sütögettek ügyesen, aminek kilóját 5000 forintért mérték, gyorsan ki is számolták saccra, hogy a nagyjából negyven dekás haldarab 2000 forintra jönne ki. Nos, erről nagyon gyorsan lemondtam, s kértem helyette egy palacsintát, ami nem volt igazán jó inkább nyögvenyelősre, fojtósra sikeredett. Egyébként a keszegnek 400 forint volt tíz dekéja. Vessük azt össze a gyulai Harcsafészekkel, ahol a harcsát kapja meg az ember 360-ért tíz dekánként.
Átutazóban voltunk Tokajban és sült halat szerettem volna enni.két halsütőt találtam,az egyik zárva volt ,rajta az eladó tábla.ennyire nem ment az üzlet?így itt vettem hekket keszeget hasábot és csemege ubit elvitelre mivel siettünk.Hazaérve nekiláttunk volna,és ekkor ért a döbbenet.A hekkbe...
Alig vártam hogy szombat legyen mert márciusi tél lévén kinyit végre ez a halsütő! Rábeszéltem a Feleségemet hogy süllőt együnk jó tokaji borral kenyérrel, hasábburgonyával. tartárral, almapaprikával! Nem is tudom mit mondjak!? Valami brutál finom volt! Forró ropogós kívül, belül gyönyörű fehér...
Tokaj belvárosából sétálva láttuk meg a helyet a főút mellett van lépcsőkön jutunk el a kiszolgáló helyiségig. Fapadokra lehet leülni, mikor mi voltunk borfesztivál volt és viszonylag sokan voltak, várni kellett. Addig megnéztük az árakat, itt is mint sok helyen elég drágán mérik a halakat....