Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy régi, több éves álmom teljesült azzal, hogy végre sikerült eljutni a turai Schossberger kastélyba, amely Botaniq hotel nélkül született újjá igazi luxusban, pompában. A kastélyon belül a Clarisse étterem kizárólag este tart nyitva, tematikus vacsorákat szervezve, míg a Pálmaház kávézó, reggeliző, brunch funkciót tölt be.
A szállóvendégek itt fogyasztják el a reggelit és az ebédet, míg a külsős látogatók a szabad időszakokban térhetnek be ide egy kis kulináris élmény iránt. A kastély bemutatásánál már leírtam minden szépet az épületről, illetve a parkról, ebbe a világba tökéletesen beilleszkedik a Pálmaház is, amelyet szintén csodálatosan felújítottak. A Pálmaházban is a luxusról szól a vendéglátás. A személyzet minden tagja kitüntetett figyelmességgel, udvariassággal fordult felénk, készségesen vezettek minket körbe az épületben, bemutatták a kastély többi helyiségét is. A szalonban megtekintettük az italkínálat egy részét, a legértékesebb luxus italok (pl. XIII Louis konyak) az ún. üvegtrezorban találhatóak. Az árak is a luxus kategóriát nyalogatják, az eszpresszó 1290 Ft, a cappuccino 1590 Ft (+15% szervizdíj). A rövid bisztrós étlapon Angus burger és Angus bélszín, Club szendvics, Cézár saláta, burrata és rántott mangalica hús szerepel, valamint magyaros érdekességként lecsó. A házi rétes 4200 Ft, a többi étel kb. innen indul, felfelé a határ a csillagos ég. . . majdnem. Kávézni a teraszon is lehet, mi is így tettünk, ahonnan remek panoráma nyílik a páratlan üdezöld parkra. A kávé mellé kínált csokis aprósütemény nemcsak kedves figyelmesség, de csodás ízbomba is volt. Nem mindennapi élmény, nagyon örülök, hogy eljöttünk végre ide.
Az épület kívülről lélegzetelállító, az ápolt erdős kert csodás, a beltér pompázatos a dekorációtól az étkészleten át a bútorzatig. A jól szerkesztett, informatív honlapról megtudhatjuk, hogy a Loire menti chateau-kat idéző, neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyeket hordozó kastélyt Schossberger Zsigmond báró építtette 1883-ban feleségének, szerelme jeléül.
Fogadófalatként jó ízű vaddisznó rillette-et és kiváló minőségű vajat kaptunk többféle helyben sült kenyérrel, valamint sós ropogóssal. Mint megtudtuk, sikerült elcsábítani a Gerbeaud ház pékmesterét, ami meg is érződik a kenyér minőségén. Következő séfüdvözlet rántott tokhal mini-rösztin tengeri sün-majonézzel, mikro-zöldekkel, mellette egy kupicányi selymes, koncentrált, kicsattanó frissességű uborkaleves. Katartikus kezdés. A szárnyas consommé libamájjal és zöldség cremolata-val valóságos ízszimfónia. A spárgasalátás zöldborsó mentás burrata a műfaj emlékezetes képviselője, ízharmónia felsőfokon, íz- és állagjátékokkal kísérve. A zöldborsó krém és üde, diszkréten hőkezelt szemek formájában is jelen van a tányéron. A konyhai sárkánnyal visszafogottan megpörkölt hagymával és sült paprikával dekorált vízibivalytatár csodás, ügyes csavar a hozzá adott két sült tojássárgája, mely belül folyós. A dekoratív csokoládétorta pazar zárást jelentett. A borlap párját ritkítja, több, mint 200, jól összeválogatott tételt integrál, magyar és nemzetközi bornagyságokból. Jó érzés a magyarországi borok között olvasni a Felvidéken, azon belül Muzslán borászkodó Bott Frigyes-jegyezte nedűk nevét. Meglepő, hogy a ma forgalomban levő többszáz prémium magyar pálinka közül csak ötfélét tartanak, mint ahogy az is, hogy mindössze két nagyipari sör szerepel az itallapon. A töményválaszték viszont lenyűgöző, legyen szó ginről, whiskyről tequiláról, rumról vagy konyakról. A vodkákat alapanyag szerint sorolták be, tartanak burgonyából, rozsból, kukoricából, búzából és szőlőből készült változatokat egyaránt.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.