A Kútskanzent 1998. augusztus 21-én avatták fel. A skanzenban a kerekes kúttól a gémeskútig megtalálhatóak a kutak, a XIX. századi artézi kút fúrásának történetét is megtekinthetitek a kihelyezett tablókon.
Valójában nem ajánlom, mert nincs itt semmi érdekes. Úgy kerestem fel a helyet, mint jegyzett látványosságot, érdekességet, de nem az. Van négy valamilyen kút, ötlettelen elrendezésben, van egy gémes víz és vödör nélkül, vagy hagyományos, közönséges tekerős kút kötél, vödör és víz nélkül, egyáltalán, minden kút víz nélkül szerencsétlenkedik itt, van kerekes ártézi, meg nyomós is.
. . vannak táblák, biztos jó volt a szándék eleve, de aztán magára maradt, elhanyagolt, pusztul. Én meg odamentem az eső dacára, és azért megnéztem. Helyetted. Mert most már tudhatod, hogy nem érdemes megnézni.