Ez még Túrkevén volt, a Petőfi téren sétáltam, és hát ha Túrkeve, akkor a Finta testvérekre vagy leszármazottaikra gondolhatunk elsősorban. Ennek is megvan a maga sorsa, valaha nem itt állt, hanem a Petőfi tér egy másik sarkán, aztán ott megrongálódott. Újjászületésében az eredeti alkotó, ifjabb Finta Sándor már nem tudott résztvenni, mivel időközben meghalt.
Ezért Györfi Sándor pofozta helyre, állított alá a ferde fekete gránitlapokat, az áldozatok neveivel. Most kissé kívülesik mindenen. De legalább egy egyedi formát talált neki a tervező alkotója.