Magyar vendég a kolhozban Túrkeve

Így is ismerheted: Szovjet-magyar barátság emlékműve
4,5
Magyar vendég a kolhozban Túrkeve
Magyar vendég a kolhozban TúrkeveMagyar vendég a kolhozban Túrkeve
Magyar vendég a kolhozban TúrkeveMagyar vendég a kolhozban Túrkeve
6 fotó

Magyar vendég a kolhozban Túrkeve bemutatkozása

Az alkotást a Petőfi téren találjátok. A szobrot 1956. május 1-jén emelték fel, Gyenes Tamás készítette.

2 vendég értékelése alapján

50%
Érdekes
50%
Kihagyható
Időpazarlás

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel Kumánia Kisújszállás - Disznótoros hétvégék
Hotel Kumánia Kisújszállás
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Karácsony
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
Kérd ajánlatunkat!
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Helló Tél, helló Tisza-tó!
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
41.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval

Magyar vendég a kolhozban Túrkeve vélemények

Kihagyhatatlan 2024. november 5.családjával járt itt
Ez a szobor egyesíti a múltat és a jelent. Túrkeve főterére érkezve egy női és egy férfi életnagyságú alak fogadja a látogatót. Nincs aláírva semmi, így találgathatunk. Talán a gyönyörű hatalmas Református templomra mutat a kinyújtott kéz? Vagy valami mást közöl az alkotó. Igen Túrkeve az első Mezőgazdasági Város!
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 830 városban járt márFelfedező - 2600 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 51283 feltöltött kép
Érdekes 2024. június 5.egyedül járt itt
Az ember hiszi is, meg nem is, amikor azt olvassa, hogy egy magyar város főterén, ott, ahol rendre marcona honvédek szoktak állni vértől csöpögő karddal, szuronnyal vagy haldokolva, esetleg Trianon miatt zokogó édesanyák, a főhelyen egy szovjet szobor áll, amit 1956-ban készítettek, címe: magyar vendég a kolhozban.
Magyar vendég a kolhozban Túrkeve - Külső képMagyar vendég a kolhozban Túrkeve - EgyébMagyar vendég a kolhozban Túrkeve - EgyébMagyar vendég a kolhozban Túrkeve - EgyébMagyar vendég a kolhozban Túrkeve - Külső képMagyar vendég a kolhozban Túrkeve - Egyéb
Még több kép (3 db) >>