2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 5.Ajánlom a helyet másoknak is!
Bakonyi családi nyaralásunk egyik kirándulása ide vezetett. Elég nehezen találtuk meg a célpontot, a GPS nem találta, mi meg a bevezető utat nem találtuk, így az egész környéket beautóztuk, aztán Ugod faluban kértünk útbaigazítást. Hivatalos neve Hubertlaki-tó. Szerencsére az erdészeti utak a száraz nyári időben egész jól járhatóak, így a hosszabb kerülőúton is sikerült bejutni, aztán visszafelé már tudtunk menni az egyszerűbb és rövidebb erdészeti úton. Persze akik nem ilyen szalonturisták, azok biztosan végig gyalogoltak volna, hát mi a 3 gyerekkel egyelőre lájtosan adjuk elő ezt a túrázást, de azért fokozatosan egyre hosszabb utakat tudunk bevállalni.
A Hubertlaki kulcsosháznál tettük le az autót, innen már csak gyalogosan lehet továbbmenni, de nincs 1 km a sétaút az árnyékos erdőben. A környéken több táborozó, kiránduló gyerekcsapattal találkoztunk, a kulcsosházban és a tónál is.
A 80-as években kialakított mesterséges tavat eredetileg vaditatónak szánták, a völgyben egy mesterséges gáttal zárták el a víz útját. A Hamuházi-séd forrásai által táplált tó egy egykori égeres erdőt borított el, ennek állnak ki a csonkjai, törzsei a híres erdélyi Gyilkos-tóhoz hasonlatos módon, megkapóan szép környezetben.
A tónál padokkal, asztalokkal egyszerű pihenőhelyeket alakítottak ki, a kis hídon átkelve a Szt. Hubertus emlékhelynél tűzrakó helyet is találtunk.
A part menti mocsaras, nedves részen gőtét, békát figyelhetünk meg, kis szerencsével.
Fényképek (18)
Még több kép (8 db)
Bakonyi Gyilkos-tó további értékelései
2024.08.14a párjával
Emlékszem, amikor egyszer betámadtuk ezt a tavat, akkor vétettük el valahol az utat és úgy találtuk - teljesen véletlenül - a Szár-hegyi kilátót. Olvasom, hogy nem túl tisztázott, hogy honnan jól megközelíthető. Van, aki Ugod felől indul, mások Bakonykoppányról, ma meg itthon, Budapesten beírtam...
2022.02.10a párjával
Csendes, szép hely. Érdemes megtenni az oda-vissza kb. 4,5 km gyalogutat érte. Bakonykoppányhoz közeli "Hubertlaki-tó bejárat" felől közelíthető meg a legkönnyebben. Tedd le az autót és sétálj el onnan a tóig!
60.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok