2022. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. május 21.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Végre lett egy szabadnapom, s bár eredetileg egy vidéki kiruccanást terveztem volna 2-3 napra, de az sajnos meghiúsult, de legalább ez az egy nap megmaradt. Ha már így alakult, javasoltam, hogy legalább egy kicsit szabaduljunk ki a fővárosból, még ha csak a közelbe is, de legyen egy kis utazás, kimozdulás. A másik szempont, ami előjött, az volt, hogy mennyire jó lenne enni valahol tatár beefsteaket. Így előzetesen próbáltam rákeresni célirányosan a neten az étlapokra.
Így történt, hogy Pilis felé vettük az irányt. Üröm csupán pár km-re van, szinte összeérnek a településhatárok, s csakhamar megérkeztünk az Öreg Sváb Étterembe, amely 1992 óta, azaz éppen 30 éve működik vendéglőként, családi vállalkozásban. A család borászattal is foglalkozik. A névadás nem véletlen, a sváb faluban a tulajdonosok, ahogy írták, az ősök iránti tiszteletből adták ezt a nevet, amely a főút mellett közvetlenül egy régi sváb parasztházban kapott helyet. A tradicionális berendezés a XX. század elejét idézi, innen nyílik a boltíves pince, amely 1824-ben épült.
Van saját parkoló, igaz, csupán néhány férőhellyel.
Az étlap nem hosszú, azon magyar, nemzetközi és sváb ételek is előfordulnak, hús-hangsúllyal. 4 féle leves, 3 előétel, 3 desszert, tucatnyi főétel, köretek, savanyúságok, mindez elfér egy A4-es lapon, míg a másik lap az itallap. Ezen kívül hétköznap van ebédmenü és a környéken házhoz szállítás is.
Természetesen tatár beefsteaket kértünk, hiszen ezért jöttünk éppen ide (4200 Ft), valamint favágó steaket, (3490 Ft) djoni mártással, steak burgonyával. Ez sertéshúsból készült étel, a rostélyoshoz hasonló.
Az étterem melletti telken alakították ki a tágas, fedett teraszt, nyáron az étterem gyakorlatilag ide települ át. Hétvégénte a kirándulóknak köszönhetően meg is telik a terasz és az étterem, ilyenkor érdemes asztalt foglalni, és hosszabb várakozási időre felkészülni.
Mindkét ételünk ízletes, jól fűszerezett volt, nem is bírtunk volna többet enni.
A kiszolgálás is teljesen rendben volt. Érdemes volt éppen ide jönni az Öreg Svábékhoz.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (17 db)
Öreg Sváb Étterem további értékelései
2022.09.17családjával
![]()
Kedves pontos kiszolgálás, igazi Sváb ételek, gyönyörű környezetben.Rendezet körülmények tisztaság. Jó parkolási lehetőség.Csak ajánlani Tudom mindenkinek.
2022.03.29egyedül
![]()
Tulajdonképpen ez egy közepes látogatás, de azért az étteremben ennél több van, máshogyan, máskor, más körülmények között lehet ez simán négyes is. Macerás a lejtőn parkolni, egy mellékutcába álltam be. Vendég alig. Talán jobban ízlett volna, ha mást kérek, de elcsábultam egy csülökre, és ha már...
2019.05.29csoporttal
![]()
Pilisi túráról hazafelé csoportosan étkeztünk itt. Szép idő volt, így a teraszon volt terítve, ami nagyon hangulatos. Húsleves és sült csirkecomb volt a rendelt menű. A húslevest 4 személyes tálban hozták, sok főtthússal, züldséggel, nagyon finom volt, és repetát is lehetett kérni. A csirkecomb...
Holiday Beach Budapest Wellness Hotel with Sauna Park
47.198 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval